Excavating Contemporary Archaeology

Kunsthal Aarhus står i spidsen for kunstprojektet Excavating Contemporary Archaeology, der i årene 2018-2020 udforsker Europas mangfoldige kulturarv. Med Excavating Contemporary Archaeology vi og tre andre europæiske kunstinstitutioner et blik på, hvordan kulturarv kan inspirere os med nye perspektiver på kunst, kulturhistorie, kulturel og historisk identitet.

Projektet er skabt i samarbejde mellem fire europæiske kunstinstitutioner; MUCEM (Marseille, Frankrig), AIR Antwerpen (Antwerpen, Belgien), Point (Nicosia, Cypern) og Kunsthal Aarhus (Aarhus, Danmark). Sammen med vores partnere inviterer vi en række internationale kunstnere til at undersøge og bearbejde lokal kulturhistorie med afsæt i deres egne kunstneriske praksisser. Kunsternes værker bliver udstillet på de fire kunstinstitutioner i løbet af 2019, og i 2020 samler vi alle værkerne her i Kunsthal Aarhus.

Under årets slogan Vores kulturarv: hvor fortiden møder fremtiden vil Excavating Contemporary Archaeology også sætte fokus på børn og unges møde med kulturarv. I Danmark, Frankrig og på Cypern inviterer vi derfor skoleelever i alderen 11-15 år til at deltage i skoleforløb, der med fokus på elevernes aktive deltagelse, danner ramme for deres egen udforskning af og forståelse for kulturarvens mange muligheder. Skoleforløbet, Din kultur – din historie: hvordan kan du bruge kulturarv i dag?, vil i Danmark involvere to skoler i Aarhus.

Excavating Contemporary Archaeology er støttet af EU Creative Europe Culture i forbindelse med fejringen af Det europæiske år for kulturarv 2018. Målet med Kulturarvsåret er at øge bevidstheden om kulturarvens sociale og økonomiske betydning og at fejre Europas kulturelle righoldighed og diversitet.

Støttet af