Lokaleleje

/

Kunsthal Aarhus tilbyder et dejligt, lyst mødelokale - midt i Aarhus og midt i kunsten. Lokalet kan bruges til møder, mindre foredrag, præsentationer, workshops, brainstorming etc. Der er to ind-/udgange i lokalet, hvor man på den ene side finder et stort galleri med skiftende udstillinger, der medfører en inspirerende og alternativ oplevelse sammenlignet med det gængse mødelokale, imens den anden dør leder udenfor til vores Skulpturpark med rolige, grønne arealer, hvilket er optimalt til små pauser. Desuden fungerer de to ind-/udgange særligt godt til arrangementer med gennemgang. I reolerne i lokalet finder man desuden bøger og udstillingskataloger fra tidligere udstillinger samt Kunsthallens eget bibliotek.

Bygningen huser også Café Kunsthal, der kan sørge for lækker vegetarisk forplejning, lidt til den søde tand og et væld af forskellige kvalitetsudvalgte drikkevarer. Caféområdet er desuden oplagt til pauser, ligesom der er fri adgang til alle Kunsthallens udstillinger, hvis man har brug for et kunstnerisk indspark.

Kunsthal Aarhus ligger centralt placeret med kun 7 minutter til banegården og 4 minutter til Rådhuset, ARoS og Musikhuset. Her er også mulighed for gratis parkering.

Send en mail til cafeadmin@kunsthal.dk for yderligere information og et uforpligtende tilbud.

Book Spaceframe Complex

Hold dit næste event i Spaceframe Complex

Vil du holde dit næste møde i en rumkapsel?

I Kunsthal Aarhus Skulpturpark står værket Spaceframe Complex, som kan blive rammen for jeres næste musikvideo, mødregruppemøde, picnic eller hvad I kan finde på.

Det er gratis, så længe arrangementet ikke er kommercielt eller partipolitisk. Uden for Kunsthal Aarhus' åbningstid skal I lægge et depositum på 1500 dkk., som I får tilbage, hvis låneaftalen afholdes.

Kapaciteten i disse coronatider er på 10 personer.

Du skal skrive formålet for dit arrangement i bookingsystemet. Når du har booket, skal vi godkende dit formål. Arrangementer må ikke foregå i tidsrummet 22-07.

Her kan du læse de øvrige vilkår for lån, som skal underskrives, når du modtager nøglen:

– Låner er ansvarlig for enhver skade, som påføres værket og eventuelt udlånt udstyr fra kunsthallen i låneperioden.

– Låner er ansvarlig for, at værket kun anvendes til det aftalte formål.

– Låner er ansvarlig for, at værket er forsvarligt aflåst, når værket er tomt i låneperioden.

– Nøglen til værket afhentes og afleveres i Kunsthal Aarhus’ åbningstid i kunsthallens café.

– Hvis værket lånes uden for kunsthallens åbningstid betales et depositum på 1500 kr., som refunderes ved aflevering, såfremt der ikke er skader eller behov for ekstrarengøring.

– Uanset udlåningsperioden, skal Spaceframe Complex være tomt og aflåst i tidsperioden kl. 22-07. Arrangementer skal således afsluttes, så Spaceframe Complex er forladt og aflåst senest kl. 22.

– Nøglen afleveres senest kl. 10 dagen efter afholdt arrangement.

– Låner og en medarbejder i Kunsthal Aarhus beser i fællesskab værket, når nøglen afleveres. Hvis Kunsthal Aarhus’ medarbejder ikke kan godkende værkets stand ved aflevering af nøglen vil Kunsthal Aarhus fotografere det, som giver anledning til den manglende godkendelse, og disse fotografier vil danne bevisgrundlag for låners forpligtigelse til at betale erstatning eller udbedring.

– Låner er ansvarlig for, at værket afleveres i samme stand, som det blev modtaget ved starten af låneperioden.

– Hvis der er behov for ekstrarengøring efter lån forbeholder kunsthallen sig ret til at fakturere låner for ekstrarengøringen.

– Ved underskrift af låneaftalen accepterer låner alle betingelserne i aftalen herunder ovenstående præciserende betingelser.

– Hvis der aftales ændringer til ovenstående eller øvrige betingelser er disse kun gældende, hvis de foreligger skriftligt og er underskrevet af begge parter i aftalen.

– Underskriver bekræfter, at vedkommende har fuldmagt til at underskrive denne aftale og påtager sig et personligt erstatningsansvar, hvis det ikke er korrekt.

– Kunsthal Aarhus frasiger sig dertil ethvert arrangøransvar til de arrangementer, der må blive afholdt i værket.

Spaceframe Complex består af tre dele:

Hovedkonstruktionen N55 Spaceframe er skabt af kunstnergruppen N55 (Rikke Luther, Cecilia Wendt, Jon Sørvin & Ingvil Aarbakke) i 1999-2000.

Den ene af de to tilbygninger er skabt i 2007 af kunstnergruppen Learning Site, som bestod af to af medlemmerne fra N55 nemlig Rikke Luther og Cecilia Wendt. Den bærer titlen Pod #001 – Where is the Sun, Gleaning Solar Power og fungerer som et drivhus med solpaneller og regnvandsindfald.

Den sidste tilbygning er Pod #002 – Parasiting Compost Unit og er skabt af Learning Site i 2011, som på det tidspunkt alene bestod af Rikke Luther. Denne konstruktion fungerede oprindeligt til kompostering af af organisk affald og til undervisning i biologiske processer.

Værket er et ikonisk eksempel på en international kunstnerisk og teknologisk bevægelse i 90’erne og 00’erne, der fokuserede på kunsten som social innovator og på gør-det-selv manualer, der kunne demokratisere den kunstneriske skabelse.

Spaceframe Complex har i mange år fungeret, som husbåd ved Refshalvøen i København. Her stod den oven på et andet værk af N55, nemlig tømmerfloden Floating Platform.

Manualer til alle værker af N55 kan finds på https://www.n55.dk/

Rikke Luther, Spaceframe Complex. Foto: Mikkel Kaldal
Rikke Luther, Spaceframe Complex. Foto: Mikkel Kaldal