Undervisningsforløb

Kunsthal Aarhus udbyder kunstfaglige og diskuterende undervisningsforløb i relation til de aktuelle udstillinger for både grundskoler og ungdomsuddannelser.

Kontakt Kunsthal Aarhus på learning@kunsthal.dk for at få mere at vide om aktuelle og kommende forløb.

Download undervisningsmateriale til udstillingerne her.

Priser
Omvisning: 600 DKK

Den åbne kunsthal

Kunsthal Aarhus har i 2024 startet formidlingsprojektet Den åbne kunsthal, der retter sig mod gymnasieelever i aarhusområdet. Projektet eksperimenterer med, den måde vi snakker om og forstår samtidskunst på. Gymnasieklasser kan booke gratis omvisninger, forløb og workshops i kunsthallen fra august og året ud. Projektet står på nuværende tidspunkt til at løbe resten af 2024.

  • Omvisning: skræddersyet dialogbaseret omvisning med fokus på en inkluderende, undersøgende og reflekterende tilgang til mødet med kunsten. Varighed: 50 min.
  • Forløb: skræddersyet forløb, der gennem dialog, diskussion og små kreative opgaver vil aktivere eleverne og deres kreative tænkning. Varighed: 1 time.
  • Workshop: udstillingsbestemt workshop, hvor udstillingen vil blive åbnet op gennem kreative opgaver og samskabelse faciliteret af en kunstformidler. Varighed: 1 time og 30 min.

Den åbne kunsthal er generøst støttet af Statens Kunstfond.

Omvisninger og undervisningsforløb

Kunsthal Aarhus tilbyder omvisninger og undervisningsforløb til grundskoler og ungdomsdannelser. Læs mere om de forskellige forløb her eller kontakt learning@kunsthal.dk for at booke et skræddersyet forløb.

Grundskoler og ungdomsuddannelser i Aarhus Kommune kan søge refusion via ULF. I kan forvente at få dækket hele beløbet til omvisninger, hvorimod der kan være egenbetaling til workshops.

Ansøgning foregår således:
1) Skolen booker forløbet hos Kunsthal Aarhus
2) Syv dage før forløbet udfylder skolen denne formular
3) Skolen modtager en faktura fra Kunsthal Aarhus
4) ULF refunderer beløbet til skolen halvårligt