Shitamichi Motoyuki (Guest Curator: Haeju Kim)
A ship went up that hill

Shitamichi Motoyuki, 'Tsunami Boulders', videostill, 2015.
Shitamichi Motoyuki, ‘Tsunami Boulders’, videostill, 2015.

Kunsthal Aarhus præsenterer soloudstilling af kunstneren Shitamichi Motoyuki (Japan, 1978) kurateret af Haeju Kim.

Shitamichi Motoyuki arbejder i sin praksis med løbende udviklingsprocesser og med at opdage glemte historier, som er gået under radaren eller som virker ubetydelige i vores travle hverdag.

I de sort-hvide videoværker Tsunami Boulders dokumenterer Motoyuki massive kampesten, som tsunamier har kastet langt ind på land. Motoyukis små iagttagelser bliver til større fortællinger om bæredygtighed og naturens gang før og nu.

Med værket 14 years old & the world & borders tager Shitamichi udgangspunkt i 14-åriges liv og refleksioner. Værket består af skriftlige bidrag fra 14-årige skoleelever, der i deres tekster fortæller om, hvordan de forstår begrebet ’grænse’. Hvad betyder for det dem og hvilke grænser, har de hver især mødt i deres liv?

Planen er, at Motoyuki i forbindelse med udstillingen i Kunsthal Aarhus skal arbejde med danske skoleelever i workshops, hvorefter deres skriftlige bidrag både skal indgå i udstillingen og udgives i den lokale avis.

Om kurator Haeju Kim

Udstillingerne med Manon de Boer og Shitamichi Motoyuki kurateres af den sydkoreanske kurator Haeju Kim (f. 1980). Kim er tidligere Kunstfaglig direktør for Art Sonje Center i Seoul og er Kunstfaglig direktør for Busan Biennalen 2022. Haeju Kim interesserer sig især for, hvordan bevægelser dannes inden for diverse kunstformer. Gennem sin skrivning og kuratering forsøger Kim at synliggøre de scener, der kombinerer tekst og billeder til at afdække temaer som krop, tid, erindring, migration og sprog.

Kunsthal Aarhus og Haeju Kim har samarbejdet med forskellige udstillingsprojekter og udstillingsformater siden2018. Det er en naturlig forlængelse af dette samarbejde, at vi har inviteret Haeju Kim som gæste kurator for kunsthallen.

Støttet af