A Flag is a Piece of Fabric
Raul Walch: Heat Flag (Aarhus)

Fredag den 12. januar 2024 hejste Kunsthal Aarhus et flag, der med farver illustrerer de lokale klimaforhold i Aarhus og resten af Danmark for en særlig varm juli-måned.

Siden 2017 har Kunsthal Aarhus inviteret en kunstner til at designe og producere et nyt flag til kunsthallen. Flagene er kommissioner på et år og indgår som et væsentligt element i Kunsthal Aarhus’ Skulpturpark.

I 2024 er flaget skabt af tyske Raul Walch, og det er en del af kunstnerens serie af flag, Heat Flags, der knytter sig til globale hedebølger. Titlen refererer til termiske kort, hvor bestemte farver symboliserer varierende temperaturer og stigninger. Med afsæt i disse kort og ved brug af akvarelfarver har Walch med Heat Flag (Aarhus) skabt en tankevækkende visualisering af en usædvanlig varm juli-måned i Danmark.

Farverne, som er printet på flagtekstil, flyder sammen og blandes i en fluiditet, der ikke kan inddæmmes. Vandet omkring Danmarks grænse fremstår lysere i farven, men det er ikke koldt. Stigende temperaturer betyder stigende vandstand, som ud over sin indvirkning på naturen og dyrelivet også har en indvirkning på hele landet. Farven rød signalerer alarm eller fare. Walch spørger: ”Hvornår bliver hele flaget rødt, og hvor dybe nuancer vil vi lade det få?”

Biografi

Raul Walch (f. 1980, Frankfurt am Main) er en fremtrædende skulptør og konceptkunstner, der bor og arbejder i Berlin. Han er kendt for ofte at krydse grænserne mellem kunst, aktivisme og social interaktion, og han skaber værker, der springer de traditionelle rammer. Hans kunstneriske virke er dybt forankret i en kritisk analyse af socio-politiske forhold og presserende miljøspørgsmål. Et centralt element i hans arbejde er ikke kun at udstille i konventionelle udstillingsrum, særligt at udforske det offentlige rum. Med den offentlige sfære som sin platform skaber Walch stedsspecifikke interventioner, der ofte fungerer som reaktioner på og interaktioner med forskellige globale miljøer.

Walchs værker har været udstillet på markante internationale kunstinstitutioner og kunstfestivaler. Alene i 2023 har Walch udstillet eller deltaget i gruppeudstillinger på Neuer Berliner Kunstverein (Frequently Asked Questions, 2023), Berlin Art Week (GALLERY WEEKEND FESTIVAL, 2023), The Biennial of Art and Urban Nature (re)connecting earth (Spherical Semaphores, 2023), raumlaborberlin (Symbiosen, 2023), SEXAUER Gallery og WELTECHO (Wenn die Sirenen heulen (It`s on us), 2023), CoolWater (Energy, 2023), Kunstmuseen Erfurt (Palmen aus Plastik, 2023), Matchbox (Vom Wind getragen – Portés par le vent, 2023), 8. Biennale Weierta (Common Ground, 2023), Collegium Hungaricum (Verwobene Texturen. Zeitgenössische Textilkunst aus Deutschland und Ungarn, 2023), Kunstverein Siegen (Happiest Places, 2023), Kunstverein zu Assenheim (To see a World in a Grain of Sand, 2023), Großer Tiergarten Berlin (AR Open, 2023), Galerie EIGEN + ART (NOTOPIA, 2023) og Neues Museum (Mit der Tür ins Haus fallen – Neuerwerbungen der Sammlung des Bundes, 2023).

Billede: Raul Walch, Heat Flag (Aarhus) i projektet ”A Flag is a Piece of Fabric” på Kunsthal Aarhus, 2024, tryk i stof, 280x200cm.
Billede: Raul Walch, Heat Flag (Aarhus) i projektet ”A Flag is a Piece of Fabric” på Kunsthal Aarhus, 2024, tryk i stof, 280x200cm.

Støttet af