Little ASJC

Kunsthal Aarhus og museet Art Sonje Center i Seoul indleder et nyt institutionelt udvekslingssamarbejde. I løbet af de næste otte måneder går de to samtidskunstinstitutioner i henholdsvis Danmark og Sydkorea sammen om at udveksle udstillinger på tværs af landegrænser, og vil dermed dele nogle af deres seneste produktioner og aktiviteter med hinanden.

Little ASJC i Aarhus og Little KA i Seoul er titlerne på de to institutionelle satellitter eller små miniatureudstillinger, som åbner samtidig i de to byer.

Initiativet omfatter en ny og radikalt anderledes tilgang til det at organisere udstillinger, hvor hver institution inviterer den anden helt ind i sit eget rum. På den måde forsøger projektet at stille spørgsmålstegn ved og udfordre gæstfrihed som begreb. De to institutioner deler en fælles interesse i at samskabe og vise værker og idéer af nytænkende kunstnere.

De to institutioner er stolte af at kunne fastholde et samarbejde på trods af den globale pandemi, og vil fortsat præsentere forskellige måder, hvorpå man som institution kan både vise og samarbejde med samtidskunstnere.

Kulminationen på udvekslingssamarbejdet finder sted i første halvdel af 2022. Efter planen vil Kunsthal Aarhus kuratere udstillingsprogrammet for Art Sonje Center samtidig med, at Art Sonje Center sætter Kunsthallens program det første halvår. Det betyder, at institutionen i Danmark beslutter, hvilket kunstnere, der skal udstilles i Sydkorea og omvendt. Men vi starter i det små.

Don Sunpil, Cats on Mars, 21.06.-20.07.2021

Don Sunpil, 'Cats on Mars', installationsview, 2021. Foto: Mikkel Kaldal
Don Sunpil, ‘Cats on Mars’, installationsview, 2021. Foto: Mikkel Kaldal

I sin kunst tager Don Sunpil genstande og baggrunde fra diverse subkulturer og piller dem på tør vis fra hinanden. Han trækker subkulturer og animation ind i kunstverdenens diskurs, og bringer på den måde felternes forskellige metoder i spil i forhold til hinanden. Don Sunpil beskæftiger sig med den såkaldte “otaku”-kultur (superfans af anime og manga) som mere end blot underholdning eller en hobby; han anskuer det som et interessant socialt fænomen og som noget, der peger hen imod en fælles æstetisk sans.

I Little Art Sonje Centers tredje udstilling, Cats on Mars, præsenterer Don Sunpil et dokumentarisk videoværk, Adventure (5) Time (2020), der tager udgangspunkt i en humoristisk undersøgelse af et simpelt spørgsmål: ”Hvorfor kan katte godt lide tomme kasser?” Hovedpersonen i filmen rejser til udlandet for at få fat i en særlig figur, der kun er fremstillet i få eksemplarer, men forehavendet mislykkes. Senere bliver figuren imidlertid simpelthen leveret til hovedpersonens dør via en online shoppingplatform ved navn ”Auction”. Oplevelsen får hovedpersonen til at gøre sig nye tanker, samtidig med at den giver en række spor til at opklare det spørgsmål om kattens adfærd, der var udgangspunktet for videoen. Til sidst indser hovedpersonen, at når en kat bevæger sig ind i tom kasse, handler det om, at ”processen med at flytte ting er af større betydning end genstandene i sig selv”.

Videoen vises sammen med tre andre værker: No. 187 figure (2021), den limited edition-figur, der satte hele historien i gang, Non-Fungible Box (2021), en genstand, der er udformet som den kasse, den pågældende figur blev sendt fra Japan til Korea i, og Goods Hugger (2021), en figur, der legemliggør det omskiftelige begær efter at købe ting.

Om kunstneren
Don Sunpil
(Født 1984 i Korea)
Don Sunpil bor og arbejder i Seoul. Blandt kunstnerens soloudstillinger kan nævnes Portrait Fist (Art Sonje Center, Seoul, 2020), Kitsutaiten (Arario Museum, Seoul, 2019), METAL EXP: The Loner’s Moving Time (Tastehouse, Seoul, 2018), Minmay Attack Re-Re-Cast (Audio Visual Pavilion, Seoul, 2016). Han har bl.a. deltaget i gruppeudstillingerne No Space, Just a Place. Eterotopia (DAELIM MUSEUM, Seoul, 2020), Image: Fascinating Alchemy (Danwon Art Museum, Ansan, 2019), Please Note: The Design is Subject to Change (Grassi Museum, Leipzig), Remembering or Forgetting (Arario Gallery, Seoul, 2018). Han er forfatter til Figure TEXT: Wonder Festival Report (Seoul: Kitsutaiten, 2019), Minmay Attack: Re-Re-Cast (Seoul: AVP, 2016), Figure TEXT (Seoul: YOUR-MIND, 2016).

Donghee Kim, Sequence Type, 21.04.–20.05.2021

Donghee Kim skaber skulpturer og installationer, der tager udgangspunkt i urbane arkitektoniske karakterer og strukturer

Støttet af