Little ASJC

Kunsthal Aarhus og museet Art Sonje Center i Seoul indleder et nyt institutionelt udvekslingssamarbejde. I løbet af de næste otte måneder går de to samtidskunstinstitutioner i henholdsvis Danmark og Sydkorea sammen om at udveksle udstillinger på tværs af landegrænser, og vil dermed dele nogle af deres seneste produktioner og aktiviteter med hinanden.

Little ASJC i Aarhus og Little KA i Seoul er titlerne på de to institutionelle satellitter eller små miniatureudstillinger, som åbner samtidig i de to byer.

Initiativet omfatter en ny og radikalt anderledes tilgang til det at organisere udstillinger, hvor hver institution inviterer den anden helt ind i sit eget rum. På den måde forsøger projektet at stille spørgsmålstegn ved og udfordre gæstfrihed som begreb. De to institutioner deler en fælles interesse i at samskabe og vise værker og idéer af nytænkende kunstnere.

De to institutioner er stolte af at kunne fastholde et samarbejde på trods af den globale pandemi, og vil fortsat præsentere forskellige måder, hvorpå man som institution kan både vise og samarbejde med samtidskunstnere.

Kulminationen på udvekslingssamarbejdet finder sted i første halvdel af 2022. Efter planen vil Kunsthal Aarhus kuratere udstillingsprogrammet for Art Sonje Center samtidig med, at Art Sonje Center sætter Kunsthallens program det første halvår. Det betyder, at institutionen i Danmark beslutter, hvilket kunstnere, der skal udstilles i Sydkorea og omvendt. Men vi starter i det små.

Sung Min Jung, tandsmør, 23.09.-22.10.2021

Song Min Jungs udstilling tandsmør er den sidste udstilling i projektet Little ASJC.

I installationen tandsmør indgår videoværket Window, der har været vist i vinteren 2019/2020 i udstillingen Night Turns to Day på Art Sonje Center. Videoværket blev skabt som en reaktion på den vold imod kvinder, som skete i Sydkorea på det tidspunkt. Værket, der består af breve og samtaler mellem fortid, nutid og fremtid, undersøger lignende voldelige hændelser med udgangspunkt i fire kvinders oplevelser fra Wien i slutningen af 1900-tallet, Frankrig i 1899, Rusland i 1901 og Seoul i 2020. Window er tænkt som et nærstudie af aktuelle problemstillinger baseret på de mangeartede bekymringer og former for kammeratskab, oplevet af de mennesker, der står ansigt til ansigt med en tåget og uformelig fremtid. Videoen består af et enkelt billede af en fugl, der usikkert flyver i en snestorm.

I videoen optræder en tavs stemme, der kun viser sig som skrift. Ordene repræsenterer kroppe, der er i en flydende tilstand, ude af stand til at være i en fast verden. Værket afspilles på forskellige smartphones rundt omkring i Kunsthal Aarhus. Udover Lee Young-jun, som rejste til Aarhus som led i hans forskning, er Song den eneste af kunstnerne fra Little ASJC projektet, der har været i Aarhus for selv at opsætte installationen under pandemien.

Om kunstneren
Den sydkoreanske kunstner Song Min Jung har deltaget i flere gruppeudstillinger som eksempelvis Busan Biennale 2020: an exhibition in ten chapters and five poems (Museum of Comtemporary Art Busan, 2020), Night Turns to day (Art Sonje Center, 2019), Young Korean Artists 2019 (MMCA Korea, 2019), PRO-TEST (SeMA Bunker, 2019), Dear Amazon (Ilmin Museum of Art, 2019), og Asian Film and Video Art Forum (MMCA Korea, 2019). Hendes soloudstillinger inkluderer COLD MOOD (1000% soft point), på Tastehouse, Seoul (2018).

Værkliste
Window, 2020 fuld HD, lyd, 18 minutter, 21 sekunder

Yeesookyung, Moonlight Crown – Intimate Sisters, 21.07.-19.08.2021

Moonlight Crown - Intimate Sisters er en tvillingeudstilling til Yeesookyungs solo-udstilling Moonlight Crown, der er åben i Art Sonje Center fra 29. juli til 26. september

Don Sunpil, Cats on Mars, 21.06.-20.07.2021

I sin kunst tager Don Sunpil genstande og baggrunde fra diverse subkulturer og piller dem på tør vis fra hinanden

Donghee Kim, Sequence Type, 21.04.–20.05.2021

Donghee Kim skaber skulpturer og installationer, der tager udgangspunkt i urbane arkitektoniske karakterer og strukturer

Støttet af