Little ASJC

Kunsthal Aarhus og museet Art Sonje Center i Seoul indleder et nyt institutionelt udvekslingssamarbejde. I løbet af de næste otte måneder går de to samtidskunstinstitutioner i henholdsvis Danmark og Sydkorea sammen om at udveksle udstillinger på tværs af landegrænser, og vil dermed dele nogle af deres seneste produktioner og aktiviteter med hinanden.

Little ASJC i Aarhus og Little KA i Seoul er titlerne på de to institutionelle satellitter eller små miniatureudstillinger, som åbner samtidig i de to byer.

Initiativet omfatter en ny og radikalt anderledes tilgang til det at organisere udstillinger, hvor hver institution inviterer den anden helt ind i sit eget rum. På den måde forsøger projektet at stille spørgsmålstegn ved og udfordre gæstfrihed som begreb. De to institutioner deler en fælles interesse i at samskabe og vise værker og idéer af nytænkende kunstnere.

De to institutioner er stolte af at kunne fastholde et samarbejde på trods af den globale pandemi, og vil fortsat præsentere forskellige måder, hvorpå man som institution kan både vise og samarbejde med samtidskunstnere.

Kulminationen på udvekslingssamarbejdet finder sted i første halvdel af 2022. Efter planen vil Kunsthal Aarhus kuratere udstillingsprogrammet for Art Sonje Center samtidig med, at Art Sonje Center sætter Kunsthallens program det første halvår. Det betyder, at institutionen i Danmark beslutter, hvilket kunstnere, der skal udstilles i Sydkorea og omvendt. Men vi starter i det små.

Donghee Kim, Sequence Type, 21.04.–20.05.2021

Donghee Kim skaber skulpturer og installationer, der tager udgangspunkt i urbane arkitektoniske karakterer og strukturer. Kim, der både arbejder som kunstner og udstillingsdesigner, producerer kunstværker, der fremhæver andre værker i et udstillingslokale. Dermed er de med til at skabe specielle udstillingsoplevelser alt efter, hvordan værkerne er placeret i rummet eller hvordan publikum bevæger sig igennem udstillingen. I sin kunstneriske proces arbejder Kim ofte med at overlappe sit udstillingsdesign med både virkelige og virtuelle rum, hvorefter han bestemmer skulpturernes form. Kim udforsker hermed forholdet mellem skulptur og rum/arkitektur ved at undersøge forskellen mellem materialers virkelige udseende og taktile egenskaber i modsætning til at se dem som perfekte på en computerskærm.

Til åbningsudstillingen af Little ASJC har Donghee Kim designet et skulpturelt værk, En topunktsbue og dens rotation, der repræsenterer en arkitektonisk sammenstilling af Kunsthal Aarhus og Art Sonje Center og deres delte arkitektoniske forhold: en buet væg. Den buede væg, der både findes hos Kunsthal Aarhus og Art Sonje Center, har fungeret som hans referencepunkt til at skabe fem strukturer placeret i Kunsthal Aarhus. Værkets tre søjler og hjørneområde refererer til eksisterende arkitektur i Art Sonje Center. Skulpturerne forbliver i Kunsthal Aarhus indtil august, hvor de også vil fungere som piedestaler for værker, der bliver introduceret i senere Little ASJC udstillinger. På skærmen afspilles videoen Camera Test: Tracking Lines. Skærmen skal opfattes som et vindue, der vender ud mod Art Sonje Center. Linjernes bevægelser i videoen afspejler, hvordan Art Sonje Center ville bevæge sig, hvis man stod på bygningens midterste bue og havde dens akse som referencepunkt.

Støttet af