KP & Spring

Kunstnernes Påskeudstilling (KP), der i år vises for 70. gang, er en af de fem statsanerkendte censurerede udstillinger i Danmark, der hvert år giver både etablerede kunstnere og kunstnerspirer mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum. De 93 værker til udstillingen er udvalgt af en inviteret censurkomité.

KP står på samme tid for tradition og fornyelse. Gennem censurkomitéens udvælgelse præsenteres nogle af de strømninger og tendenser, der kommer til udtryk i kunsten lige nu.

Censurkomitéen består af fem kunstfaglige og udøvende billedkunstnere, der tager stilling til samtlige indsendte værker og sammensætter udstillingen ud fra kunstneriske kvalitetskriterier.

Censurkomitéen består i år af:
René Holm
Louise Hindsgavl
Anders Bonnesen
Jeannette Ehlers
Peter Linde Busk

SPRING
Som en af de mest markante censurerede udstillinger i Danmark skiller KP sig ud ved ikke blot at vise de værker, der slap gennem censurkomitéens udvælgelse, men tillige ved - i kraft af udstillingen SPRING - at arbejde videre med nogle af de kunstnere, der har gjort sig særligt bemærket på KP.

Udstillerne på SPRING16 er:
Janne Kruse
Karen Gamborg Knudsen
Søren Krag

Vejleder:
Tanja Nellemann

Læs mere om udstillingerne på kp-spring.dk.

Program

Åbning med uddeling af KP-pris. KP generalforsamling kl. 17-18.30 (lukket arrangement - kun for KPs medlemmer).

Censor-talk med billedkunstner René Holm. Moderator Trine Rytter Andersen.

Finissage med uddeling af Publikumsprisen samt Artist-talk med SPRING-udstillerne. Moderater Trine Rytter Andersen. Performance ved Søren Krag (SPRING).