Kim Beom
Water from Ganges River in the Cup Made with Newspaper from Congo

Kim Beom (1963, Sydkorea) åbner i januar 2019 det fælles kulturår for Danmark og Sydkorea med en soloudstilling i Kunsthal Aarhus. Til udstillingen i Kunsthal Aarhus nyproducerer Kim Beom en række skulpturer, fotografier og værker fra sin serie Perspectives and Blueprints.

Kim Beom blev uddannet på Seoul National University i 1980’erne, hvor han boede og forfinede sin kunstpraksis frem til 1997. Han arbejder med maleri, skulptur, installation og video. Med komiske og intelligente greb sætter han spørgsmålstegn ved og skaber værker om animisme, indlæring, undervisning, samtidig med at han adresserer store eksistentielle spørgsmål.

I anledning af 60-årsjubilæet for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea er 2019 officielt udnævnt som fælles kulturår for vores to lande. Kunsthal Aarhus har fået æren at stå for den officille kulturårsåbning i Danmark.

Til ferniseringen deltager Sung Jung, præsident for Gwangju Biennalen i Sydkorea, det danske kongehus, den danske kulturminister, Aarhus’ borgmester samt ambassadører for Sydkorea og Danmark.

Fernisering 30.01.18.

Støttet af

Courtesy Kim Beom
Courtesy Kim Beom