Kunsthal Aarhus og VoxHall har fornøjelsen af at invitere til et par særlige musikalske oplevelser i november. Den anden er med den iranske musiker Sote den 27. november 2024.
Gennem sine elektro-akustiske lydlandskaber, der sammensmelter kompleks elektronisk musik med traditionelle iranske instrumenter, forholder Sote sig til Irans dystre sociopolitiske virkelighed og menneskelige tilstand. Sote har tidligere spillet i Aarhus under ALTER festival 2022. Det bliver mørkt og smukt når Sote vender tilbage til byen med sit nye album Sound System Persepolis (Diagonal Records, 2024).
I den bølge af spændende elektroniske kunstnere, der udspringer af Iran, er Sote, alias Ata Ebtekar, uden tvivl en af de mest produktive og interessante. Hans særlige evne til at kombinere komplekse elektroakustiske strukturer og mikrotonale forløb med hypnotiske polyrytmer og iranske folkemusikalske elementer, gør ham til en unik stemme på den internationale scene for elektronisk musik og lydkunst. Han er da også bredt anerkendt og har gennem 30 år udgivet musik på toneangivende selskaber som Warp, Sub Rosa, Opal Tapes m.fl., ligesom han har optrådt på bl.a. Berghain, Unsound Festival og Cafe Oto. Han har desuden selv været med til at grundlægge den mytiske elektroniske festival SET i Teheran og skabt en lang række lydinstallationer.
Sote udforsker i sin musik og lydkunst abstrakte musikalske former som kritik og refleksion over Irans sociale og politiske virkelighed, og den menneskelige og mentale tilstand der følger med. Hans musik udfordrer lytteren med uforudsigelige forløb, der sætter øjeblikke af flygtig melodisk skønhed i skarp kontrast til smertefuld dissonans og skurrende støj. Og kontrasterne i hans værker er kun blevet intensiveret de seneste år, i et forsøg på at bearbejde den enorme mængde frustration, vrede, forvirring, afmagt og frygt, som han og resten af den iranske befolkning har oplevet.
Sote beskriver selv sit seneste synth-tunge album Sound System Persepolis (Diagonal Records, 2024) således:
"Dens brutalistiske, vibrerende polyrytmer gør det umuligt at stå stille, og dens opfordring til at bevæge sig står i kontrast til den mere akademisk forankrede computermusik og lydkunst, der har udforsket de samme lydsynteseteknikker, som er brugt på albummet. Det er ikke for sarte sjæle. Spænd jer selv fast!"
Book din gratis billet her.