"Selv billeder, som du ved er falske, påvirker dig."
I denne artist talk vil kunstner Kristoffer Ørum udforske emner som kunstig intelligens, velfærdsmytologier og håb.
Forestil dig et øjeblik, hvor tidligere statsminister Helle Thorning pludselig står bag DJ-pulten i Folketinget i stedet for den forventede åbningstale. Eller tænk tilbage på årene, hvor rapteksterne opfordrede til at hjælpe derhjemme og værne om vores ældre medborgere. Kan du mindes den eksplosive folkefest i Fælledparken den dag, graffitien blev legaliseret?
Hvis disse begivenheder ikke umiddelbart genkalder sig, så er det ikke overraskende. De fandt nemlig aldrig sted - i hvert fald ikke andre steder end i den fantasifulde verden skabt af den danske kunstner Kristoffer Ørum. Følg med på Instagram, hvor han for øjeblikket udfolder sit kontinuerlige kunstprojekt ”Frihed, lighed og hiphop”. Dette projekt benytter avanceret billedteknologi, også kendt som kunstig intelligens, til at fortælle historien om det nære bånd mellem arbejderbevægelsen og hiphopkulturen. Et bånd, der aldrig har eksisteret i virkeligheden, men som alligevel inviterer os til at drømme om, hvordan det kunne have været.
Det er gratis at deltage, men vi anbefaler, at du sikrer dig en plads på Billetto.
Kristoffer Ørum (f. København, 1975) er et interdisciplinært system, der har produceret en lang række demonstrationer, vildledende misforståelser og sære transmissioner både i og uden for teknosfæren. Med base i en kælder arbejder han i krydsfeltet mellem dagligliv og spekulative digitale historier. Han har en dobbeltuddannelse fra Technosmiths College i London og Det Kongelige Danske Akademi for Spekulativ Kunst i København. Han mener, at alle kunstnerbiografier er fiktionsværker og bør læses som sådan.
Læs mere om Kristoffer Ørum her:
oerum.org
Arrangeret af Center for Kritisk Datapraksis og støttet af Afd. Digital Design og Informationsstudier ved Aarhus Universitet.