Workshop af Sarah Adelaide og Cassie Thornton: “The Hologram”

Fri entré
Sprog: Engelsk

Du inviteres til en workshop af Sarah Adelaide and Cassie Thornton, organisatorer af The Hologram. Arrangementet er en del af programserien Experts of the Undercommons kurateret af forsker, kritiker og redaktør Tobias Dias, postdoc ved Aarhus Universitet, i samarbejde med Kunsthal Aarhus.

Det er gratis at deltage, men workshoppen kræver tilmelding på Billetto, da der kun er 12 tilgængelige pladser.

Om workshoppen

Føler du dig trist og magtesløs på grund af flere overlappende kriser, globalt og lokalt? Vi befinder os alle i en krise, og det har vi gjort i lang tid. Fra Gaza og Congo til Ukraine og de daglige katastrofer relateret til klimaforandringer gennemsyrer katastrofer det sociale liv.

Intet i verden vil nogensinde være det samme. Vi vil ikke være de samme. Hvad sker der, når vi anerkender det og begynder at producere struktureret langsigtet græsrodsstøtte til hinanden? Til denne workshop vil vi invitere folk til at komme med svære følelser relateret til globale og lokale politiske kampe. Vi vil bruge Hologram-protokollen til tålmodigt at se på forholdet mellem vores liv i Nordeuropa, og hvordan de er og ikke er forbundet med kampene i verden. Hvad gør vi fra vores relative komfort, mens vi overanstrenger os for at få succes i et samfund, der skader flere mennesker, end det hjælper?

Denne workshop giver "incomers", der er nye i Hologram-praksis, en chance for at lære om historien og tankegangen bag Hologram, som blev født af krise, til krise, samt en mulighed for at eksperimentere med metoden sammen. Selve praksissen værdsætter og sammensætter processerne personlig introspektion, socialt samarbejde og strategisk antikapitalistisk organisering. Workshoppen består af ⅓ del præsentation, ⅔ del deltagelse ledet af 2 facilitatorer plus flere personer, der er fortrolige med praksis, efter behov. Alle, der deltager, vil blive støttet, udfordret og inviteret til at deltage i det større globale Hologram-fællesskab af udøvere.

Biografier

Sarah Adelaide er rådgiver, advokat og somatisk sexuddanner og arbejder i Berlin. De hjælper folk med at analysere magt, skrive frigørende historier om sig selv og finde nydelse i deres kroppe.

Cassie Thornton er en kunstner og aktivist, der skaber et "trygt rum" for det ukendte, for ulydighed og for uforudset kollektivitet. Hun bruger social praksis, herunder institutionskritik, oprørsk arkitektur og "healingmetoder" som hypnose og yoga til at finde bløde punkter i det kapitalistiske livs hårde overflader. Cassie har opfundet en alternativ kreditoplysningstjeneste for de overlevende fra gentrificeringen, har hypnotiseret hedgefondforvaltere, har malet med fingrene med det snavs, der findes i banker, har doneret forbandede malerier til profithungrende bankfolk og har undervist yogier i feministisk økonomi (og omvendt). Hendes bog, The Hologram: Feminist, Peer-to-Peer Health for a Post-Pandemic Future (2020), kan købes hos Pluto Press.

Billede: Designet af Studio Hyte.
Billede: Designet af Studio Hyte.

Støttet af