Talk og workshop af Nestor Siré & Steffen Köhn

Fri entré
Sprog: Engelsk

Talk og workshop af Nestor Siré og Steffen Köhn: Reorganizing the Internet: Reimagining digital culture from a Global South perspective.

Du inviteres til en talk og workshop med de to kunstneriske forskere Nestor Siré og Steffen Köhn, som en del af programserien Experts of the Undercommons arrangeret af forfatter, forsker og redaktør Tobias Dias, postdoc ved Aarhus Universitet, i samarbejde med Kunsthal Aarhus.

Det er gratis at deltage, men vi anbefaler at sikre sig en plads ved at booke en gratis billet på Billetto.
Tilmeld dig gratis her.

Vi beder deltagerne om at medbringe en bærbar computer og en harddisk eller et USB-stik til workshoppen samt 1-5 stykker data fra deres personlige internetforbrug, som de gerne vil dele med verden (det kan være en video, en pdf, en mp3, indhold fra sociale medier, et meme eller hvad deltagerne ellers kan finde på).

Om eventet

Det cubanske folks adgang til internettet og digital teknologi har længe været begrænset af regeringens frygt for informations- og ytringsfrihed, samt den mest varige og afstraffende handelsembargo i moderne historie. Dette har gjort øen til et af de mindst forbundne lande i verden indtil for blot få år siden. Mens landets internet stadig er præget af langsom hastighed, høje omkostninger og utilstrækkelig infrastruktur, har cubanerne fundet opfindsomme måder at kompensere for manglen på internetforbindelse og overkommelige priser ved at skabe massive vernakulære infrastrukturer såsom græsrodssamfundets computernetværk eller sneakernets, hvor information overføres ved fysisk at transportere bærbare harddiske og USB-sticks.

I denne artist talk og workshop giver Steffen Köhn og Nestor Siré indblik i deres kunstneriske forskning om cubanske alternative digitale infrastrukturer, der har resulteret i interaktive installationer, videokunst og et dokumentarisk mobilspil udviklet i samarbejde med cubanske producentfælleskaber. Deres arbejde udforsker, hvordan globale digitale teknologier bliver lokaliserede og approprierede i forskellige kulturelle og politiske sammenhænge. Den praktiske workshop vil tage udgangspunkt i Cubas offline internet El Paquete Semanal (Ugepakken) med henblik på i fællesskab at forestille sig alternative former for organisering og distribution af digitale data. Mens fortidens åbne web har forvandlet sig til vores nuværende kapitalistiske konsumeristiske internet af lukkede platforme, hvor vi bliver fodret med indhold, der er blevet skræddersyet til vores algoritmisk bestemte individuelle interesser, giver sådanne vernakulære infrastrukturer os mulighed for at forestille os en mere decentraliseret, kollektivt og ikke-kommercielle brug af internettet.

Biografier

Nestor Siré (1988, Camagüey) er en kunstner, der bor og arbejder i Havana, Cuba, som er interesseret i uformelle metoder til distribution af information og varer, former for social kreativitet i lyset af knaphed og de fællesskaber og menneskelige infrastrukturer, der former en sådan praksis. Siré lægger særlig vægt på de alternative strategier, der er opstået i den digitale kultur i hans hjemland Cuba, som er et svar på landets afbrydelse af de globale netværk, der kontrollerer internettet i dag. Hans værker er bl.a. blevet vist i Museo Nacional de Bellas Artes (Havana), Queens Museum (New York), Rhizome (New York), New Museum (New York), Ars Electronica (Linz), Hong-Gah Museum (Taipei), Museo d´art de Rouyn-Noranda (Canada), Transmediale (Berlin), The Photographers' Gallery (London), blandt andre. Han har bl.a. deltaget i biennaler såsom Havana Biennalen (Cuba), Gwangju Biennalen (Sydkorea), Curitiba Biennalen (Brasilien), Warszawa Biennalen (Polen) og Den Internationale Biennale i Asuncion (Paraguay).

Steffen Köhn (1980) er adjunkt i visuel og multimodal antropologi ved Aarhus Universitet. Han er forfatter til Mediating Mobility – Visual Anthropology in the Age of Migration. Han er i øjeblikket ved at færdiggøre et bogmanuskript om sin forskning i den cubanske erfaring af internettet. Han arbejder også som filmskaber og videokunstner. Hans værker er blevet udstillet på Kunstakademiet i Berlin, Kunsthaus Graz, Vienna Art Week, Hong Gah Museum Taipei, The Photographers' Gallery og Biennaler i Luleå og Warszawa og vist på festivaler som Berlinale, Rotterdam International Film Festival, Slamdance og BFI Film Festival London.

Billede: Courtesy af Nestor Siré & Steffen Köhn.
Billede: Courtesy af Nestor Siré & Steffen Köhn.
Billede: Courtesy af Nestor Siré & Steffen Köhn.
Billede: Courtesy af Nestor Siré & Steffen Köhn.

Støttet af