SKAF vender tilbage til Kunsthal Aarhus med to foredrag, der har til formål at udvide vores perspektiv på flygtningeoplevelser og give praktiske råd til modtagelse af flygtninge.
Tahir Mirza fortæller om sin erfaring med at arbejde på øen Nauru, hvor den australske regering har tvangsforflyttet 2000 asylansøgere på ubestemt tid. Tahirs sjældne indblik i denne offshore interneringslejr har inspireret hans kommende roman Nauru.
Marie-Cecilie Friis Broundal præsenterer sit arbejde med DRC Integration - en afdeling hos Dansk Flygtningehjælp, der hjælper flygtninge med at finde deres vej til livet i Danmark. Efter en kort gennemgang af flygtningesituationen i Aarhus vil Cecilie give råd om, hvordan man kan skabe forbindelse til flygtningefællesskaber.
Tidsplan:
14.00 - Velkomst og opdateringer fra SKAF
14.15 - Tahir Mirza
14.45 - Pause
15.00 - Marie-Cecilie Friis Broundal
15.30 - Diskussion og snacks
16.00 - Tak for i dag
Det er gratis at deltage, men vi anbefaler at sikre sig en plads ved at booke en gratis billet på Billetto.
➡ Tilmeld dig gratis her
About Tahir:
Tahir Mirza er født oppe i bjergene i det centrale Afghanistan. Han kom til Danmark som 9-årig sammen med sin familie. Fra Aarhus Universitet har han en bachelor i religionsvidenskab og en kandidat i retorik. Derudover er han færdiguddannet fra Forfatterskolen i København. I to år var Tahir ansat som tolk for Læger uden Grænser, hvor han blandt andet var udstationeret i Bosnien, Serbien og på en lille ø i Stillehavet, Nauru Island.
About Marie-Cecilie og DRC Integration:
Regional Konsulent i DRC Integration Marie-Cecilie Friis Broundal, der har mange års erfaring med facilitering af frivillige fællesskaber og stort kendskab til flygtninge og borgere med flugtbaggrund i Aarhus, giver et indblik i målgruppen, dens forskelligerettede behov og værktøjer til de stærke samarbejder.
DRC Integration er en del af DRC Dansk Flygtningehjælp. De leverer effektive og dokumenterede integrationsløsninger til flygtninge og personer med etnisk minoritetsbaggrund i Danmark. De samarbejder med offentlige myndigheder, virksomheder og civilsamfundet om beskæftigelse samt børn, unge og voksnes.
Læs mere om DRC Integration her
Om SKAF:
SKAF - Sammenslutning af Kunstaktører i Aarhus for Flygtninge (SKAF - The Arts Association in Aarhus for Refugees) er en sammenslutning af ca. 20 kunstnere og kunstinstitutioner i Aarhus, hvis nuværende fokus er på at afholde kulturelle arrangementer for flygtninge i Aarhus.
Læs mere om SKAF her
SKAF er støttet af:
Statens Kunstfond
Aarhus Kommune
Spar Nord Fonden