Filmvisning & boglancering med Rune Peitersen

Fri entré
Sprog: Engelsk

Projektet “RAABJERG” af den danske kunstner Rune Peitersen består af en bog og en film. Den 9. marts inviteres du til filmvisning, efterfulgt af en præsentation af bogen ved Rune Peitersen og en talk modereret af Lektor Søren Pold!

OM ”RAABJERG”
”RAABJERG” udforsker det foranderlige landskab i det nordlige Jylland (DK) fra sidste istid og frem til i dag. Fra det 16. til det 19. århundrede førte klimaændringer og menneskets udvinding af naturlige ressourcer til voldsom sandflugt, der forvandlede det engang frugtbare landskab til en gold ødemark. Forskellige regeringer – fra konger til parlamenter – vedtog love i forsøget på at standse sandflugten. Efter 200 år lykkedes det og man begyndte at genindføre planter til klitterne, og forvandlede dermed langsomt landskabet tilbage til dets tidligere tilstand.

Men I dag betragtes klitlandskaberne som naturlige, især af de mange turister, der besøger dem hver sommer, og indsatsen er nu fokuseret på at bevare dem. Men landskabet er ikke bundet af vores forestillinger om det – det er i konstant bevægelse. Hvordan bevarer man bevægelse?

Som medarrangører for ”Filmvisning & Boglanchering med Rune Peitersen” er forskningsprogrammet ”Mennesker og IT” samt projektet ”Design and Aesthetics for Environmental Data” fra Institut for Kultur & Kommunikation, Aarhus Universitet.

Videoen er produceret med støtte fra: Mondriaan Fund og Die Biennale für aktuelle Fotografie.
Bogen er produceret med støtte fra: The Creative Industries Fund NL og Mondriaan Fund.

Mere information her:
RAABJERG video
RAABJERG bog

Find Facebook begivenheden her

Billede: Rune Peitersen, ”RAABJERG”, Courtesy af Kunstneren. Foto: The Book Photographer.
Billede: Rune Peitersen, ”RAABJERG”, Courtesy af Kunstneren. Foto: The Book Photographer.
Billede: "RAABJERG", Rune Peitersen, 2022, Courtesy af Kunstneren.
Billede: “RAABJERG”, Rune Peitersen, 2022, Courtesy af Kunstneren.