Koncert med Lihme

  • 50 kr.

Vær med når sangerinde, sangskriver og producer Lihme, der netop har udgivet sit debutalbum, besøger Kunsthal Aarhus sammen med komponist og pianist Louise Schrøder.

Med debutalbummet ”Solid | Soft” tager Lihme fat i usunde relationer, og claimer retten til at sige ”Det er dig, ikke mig” samtidig med, at styrken i både det skrøbelige og det solide i det bløde, udforskes gennem tekst- og lydunivers.

→ Koncertstart kl. 19

Køb din billet allerede nu på Billetto

OM KONCERTEN
Lihme (Silje Marie) og Louise Schrøder, har indgået et unikt samarbejde hvor de fortolker sange fra ”Solid | Soft”. Med flygel og vokal som udgangspunkt for det musikalske samarbejde, skaber de en atmosfærisk sammensmeltning af Lihmes Oh Land inspirerede quirky pop, og Schrøders nordisk jazzede Niels Frahm vibes. Begge artister arbejder med naturens uforudsigelighed som element i deres musik både lyrisk, kompositorisk og produktionsmæssigt, og denne vinkel danner en tematisk og performativ sammenhæng i deres koncertformat. Deres performance præges desuden af Lihmes selvbyggede synthesizer, som bidrager med skæve elektroniske fragmenter til lydbilledet og samtidig en smuk visuel side til performancen, da synthesizeren spiller ved at sand bevæges over en oplyst flade.

OM LIHME
Lihme skriver dragende indiepop med tråde til musikkoryfæer som Lykke Li, Feist og Lydmor. Hun bevæger sig i et lydlandskab hvor håndspillede instrumenter, elektroniske indspark og en organisk æstetik får frit spil i kombination med hendes varme nordiske klang og kolde synths. Albummet ”Solid | Soft” er produceret i et samarbejde mellem Lihme, producer Esben Inglev [Rigmor, Who Killed Bambi, Lowly] og trommeslager og producer Steffen Lundtoft [Lowly]. Deres fælles mål har været at skabe et alsidigt indiepop-album med sange, der skaber en fest i hverdagen samt sange, der dykker ned i de svære følelser.

I 2018 udsendte Lihme sin første selvproducerede single ”Free Fall”, som fik rosende ord med på vejen af bl.a. musikmagasinet Gaffa:
”Opmærksomheden er allerede begyndt at bevæge sig over mod den kvindelige singer-songwriter fra Aarhus [...] Det dybsindige og melankolske popunivers kører på højtryk og kærtegnes af den bløde stemme, som reflekteret synger om emner man kan relatere til”.

Siden sin debutkoncert i august 2018 har hun spillet en lang række koncerter indenlands, bl.a. til Aarhus Festuge, på spillestedet Train, på Grimfest og på spillestedet Radar. Hun har desuden været på tourné i Tyskland med den tyske artist Johanna Amelie i Maj 2022, hvor hun bl.a. spillede på Gretchen i Berlin. Senest spillede Lihme på Uhørt festival til festivalens 10-års jubilæum i 2022.

Lihmes debut EP “Songs To Wear” udkom i 2020. EP’ens lydbilleder udfolder sig i intime rammer, skabt af en sparsom og velvalgt instrumentering med vokal og bas i centrum. Ud fra disse to hovedelementer gror EP’ens seks sange, hvis styrker netop træder frem i kraft af den skrøbelighed og inderlighed der ligger i at bruge få musiske virkemidler.
Bands of Tomorrow skrev bl.a. om EP’en at: ”Denne udgivelse er spækket med dragende og inderlig indiepop med nordisk klang.”

Billede: Lihme, Solid | Soft albumcover, 2023. Fotos: Katrine Noer.
Billede: Lihme, Solid | Soft albumcover, 2023. Fotos: Katrine Noer.
Billede: Lihme, 2023. Foto: Katrine Noer.
Billede: Lihme, 2023. Foto: Katrine Noer.