Artist talk: Joen Vedel

Fri entré

Det Jyske Kunstakademi og Kunsthal Aarhus inviterer til artist talk med billedkunstner, organisator og researcher Joen Vedel.

Omdrejningspunktet for artist talken er Joen Vedels kunstneriske praksis, der kredser om repræsentationen af små og store politiske begivenheder – og mulighederne for at indfange og begribe dem, mens de udfolder sig. Vedel vil denne dag tegne et rids over de sidste 10 år af sin praksis, hvor forholdet mellem kontekst og form, proces og repræsentation, research og personlig erfaring er gennemgående problemstillinger. Undervejs vil vi bl.a. møde en skriftlig beretning fra gadekampene i Athen, en video-dagbog fra en sommer i New York, et tatarisk sprogkursus, en serie programmer til en lokal-tv-station i Kassel og et sørgespil til ære for hans afdøde far. Som gæst på Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet, vil Vedel også kort introducere sit nuværende researchprojekt med titlen "Now-Time: Live-editing as a mode of research".

Det er gratis at deltage, men vi anbefaler, at du sikrer dig en plads på Billetto

Biografi

Joen Vedel er billedkunstner, organisator og researcher, uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Whitney Independent Study Program i New York, Ph.D. stipendiat ved Kunstakademiet i Trondheim og netop nu gæste-Ph.d.'er på Centre for Research in Artistic Practice under Contemporary Conditions på Aarhus Universitet. Vedel har en lang række internationale udstillinger og samarbejder bag sig, senest som deltager på Documenta 15, samt diverse selvorganiserede udstillingssteder og midlertidige institutioner.

Billede: venligst stillet til rådighed af Joen Vedel.
Billede: venligst stillet til rådighed af Joen Vedel.