Oplæsning med Madame Nielsen og Ida Marie Hede: Katalogfejring i samarbejde med Antipyrine for ‘Museum for fremtiden’

Fri entré
Museum for fremtiden

Værter: Kunsthal Aarhus, Sort/Hvid, Aarhus Teater og Antipyrine.

Få et gratis museumskatalog og hør oplæsninger med Madame Nielsen og Ida Marie Hede efterfulgt af en samtale mellem forfatterne og katalogets redaktører.

Museum for fremtiden ledsages af et udvidet bogkatalog, der undersøger udstillingstitlens paradoksale sammensætning af “museum” og “fremtid.” I tekst og billede, fiktion og samtale besøger kataloget blandt andet Museum of the Future i Dubai; beskriver museet som et spøgelseshus; anskuer kunsten som et revolutionært metaværktøj; foreslår museumsinstitutionen som et tilflugtssted for dekoloniale, feministiske og tværsartslige omsorgspraksisser i nutiden; og vender museets arkiveringspolitik fra fortiden mod den utopiske fremtid. Undervejs støder læseren på figurer som Frederik V’s nedsænkede buste, Stonehenge, en mimer i toga, levende eddikemødre, præhistoriske fossiler og Den Neo Skandinaviske Mand.

Foruden interviews med de medvirkende kunstnere Studio ThinkingHand, Helene Nymann, Ferdinand Ahm Krag og instruktør og dramatiker Christian Lollike og en række oversatte tekster, tæller kataloget kunstneriske bidrag af bl.a. alverdenskunstner Madame Nielsen, forfatter Ida Marie Hede og de utopiske fremtidsforskere i Center for Militant Futurologi.

Søndag den 18. september inviterer vi til en fejring af kataloget, hvor du kan få et gratis eksemplar, drikke et glas og høre oplæsninger af Ida Marie Hede og Madame Nielsen. Medredaktør Mathias Kokholm præsenterer desuden Center for Militant Futurologis bidrag “Det Planetariske Futuseum.” Dagen afsluttes med en samtale mellem Hede, Nielsen, Kokholm og ph.d.-studerende Anders Thrue Djurslev, der har kurateret Museum for fremtiden og redigeret kataloget sammen med Mathias Kokholm.

Museum for fremtiden er en co-produktion mellem Kunsthal Aarhus, Sort/Hvid og Aarhus Teater, som åbner i Kunsthal Aarhus den 31. august – 24. september. Udstillingen opleves i mindre grupper hver dag med begyndelse kl. 15, 16, 17, 18 og 19. Oplevelsen varer en time. Billetter kan købes gennem Aarhus Teater på aarhusteater.dk.

Kataloget udgives i samarbejde mellem Antipyrine, Sort/Hvid og Kunsthal Aarhus med støtte fra Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfond.


Museum for fremtiden
Anders Thrue Djurslev og Mathias Kokholm (red.)
Antipyrine, 2022

Bidragsydere
Boris Groys, Madame Nielsen, Ida Marie Hede, Center for Militant Futurologi, Françoise Vergès, Mela Dávila Freire, Tobias Rahim, Petra Kleis, Ferdinand Ahm Krag, Helene Nymann, Studio ThinkingHand, Christian Lollike og Anders Thrue Djurslev

Omslagsillustration: Wrong Studio / Jess Andersen
Renderinger: Jonathan Svante Hjorth
Tilrettelæggelse: Mathias Kokholm
Bogen er sat med Lars & Krabbesholm Serif.
Tryk: Specialtrykkeriet, Skive, Denmark
ISBN: 978-87-7584-003-8

  1. udgave, 1. oplag