GO EXTREME BIO: Crystal Voyager / Momentum Generation (Cinemateket)

Screening
Sprog: Engelsk

GO EXTREME byder sammen med Cinemateket på en aften i surfens tegn med dobbeltvisningen af dokumentarerne Crystal Voyager og Momentum Generation. BILLETTER (NB: Arrangementet finder sted i Cinemateket, København.)

Surf-klassikeren Crystal Voyager havde premiere i Sydneys famøse, bølgeformede operahus i december 1973, hvor den spillede for fulde huse, inden den tog filmfestivalen i Cannes med storm. Gennem spektakulære billeder og musik formidler filmen, hvordan det for ALVOR er at være hooked på krystallinske vandmasser og hvidt topskum. For surferne et større high end euforiserende stoffer!

Vi befinder i en tid, hvor ungdomsoprørets frihedsidealer satte dagsordenen. Hvor strandene var hvide og rene og pigerne brune og bikiniklædte. Hvor håret var langt, og hvor inciterende beatmusik satte toner til et liv i ubekymrethed. Filmen stiller skarpt på legenden George Greenough, som bygger en båd, som ikke kan synke, så han kan sejle til ufremkommelige kyster i jagten på den perfekte bølge. Finalen er en uforglemmelig 23 minutter lang glidetur midt igennem brækkende dønninger, optaget med Greenoughs specialbyggede rygmonterede kamera og med Pinks Floyds ’Echoes’ på lydsporet. Rock 'n' roll!

Crystal Voyager
Medvirkende: George Greenough, Richie West, Nat Young
Australien, USA, 1973
DCP, 78 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Momentum Generation er en af de senere års mest roste surf-film, om en gruppe teenagere, som i 90’erne forlod deres respektive familier og på en kombination af kammeratskab og konkurrence løftede professionel surfing til et helt nyt niveau under Hawaiis skinnende sol, redefinerede sporten for altid og blev superstjerner.

Momentum Generation
Medvirkende: Tom Delonge, Shane Dorian, Fletcher Dragge, Sunny Garcia, Bob Hurley m.fl
USA, 2018
DCP, 103 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Crystal Voyager
Crystal Voyager
Momentum Generation
Momentum Generation