GO EXTREME TALK - Køn og kampsport: Maskulinitet igennem Muay Thai

Talk
Fri entré

Til dette arrangement udforsker filosofi- og filologistuderende og Muay Thai-afficionado Asger Juhl sammen med to af Danmarks bedste Thaiboksere, Frederik Fenger og Mikkel Haahr, hvordan man kan anskue maskulinitet gennem den thailandske nationalkampsport, Muay Thai. Arrangementet, der hverken er helt oplæg eller helt performance, tager afsæt i den tyske filosof Friedrich Nietzsches overvejelser over de to kunstdrifter i den græske tragedie, det apollinske og det dionysiske. Men teori møder praksis.

For med skiftevis performance, kamp og oplæg håber vi på at give en totaloplevelse af, hvordan kampsport, kunst og køn smelter sammen i Muay Thai og finder forhåbentligt frem til nye perspektiver på maskulinitet.

Asger Juhl er filosofi- og filologistuderende og Muay Thai-afficionado. Han startede med at træne i Sor Rachan under Singnum Sor Rungroj, der selv trænede under den legendariske kæmper Sangtiennoi Sor Rungroj, og har både trænet og studeret de oprindeligt thailandske filosofiske, æstetiske, etiske og kulturelle facetter af ''de otte lemmers kunst.''

Arrangementet foregår i underetagen i Kunsthal Aarhus.

Foto: Enneke Hempen
Foto: Enneke Hempen

Støttet af