Debat: Samling

Debat
Fri entré

Art Weekend Aarhus er en anledning til at mødes for at fejre kunsten og dens aktører, se udstillinger og netværke. Men hvad står tilbage. når festen er forbi? Aarhus Billedkunstcenter tuner ind på kunstens blivende aftryk, nemlig den kunst der bevares i kunstmuseernes samlinger, i arrangementet SAMLING.

Til arrangementet skal vi diskutere, i hvilken grad samlingerne repræsenterer samtidens praksisformer og kunstnere. Der har været fokus på en skævvridning af repræsentation i forhold til især ét parameter, nemlig køn. Men i hvilken grad lever samlingerne op til deres opdrag om at være repræsentative i forhold til andre parametre, såsom diversitet i forhold til kunstneridentitet og praksis. Hvilke udfordringer står museerne i for at følge med den skiftende udvikling, der kendetegner samtidskunsten, og i hvor høj grad er økonomiske hensyn afgørende for samlingernes indhold.

‘Samling’ er et begreb, vi kender fra daginstitutioner, og det er med den samme intention om at sætte sig og snakke sammen, at seks kunstnere og kunsthistorikere mødes i tre kollegiale modererede samtaler af hver en halv times varighed. Samtalen tager udgangspunkt i repræsentation i samlinger set i lyset af forskellige praksisformer, økonomi og diversitet blandt kunstnere.

De deltagende er Aysha Amin, kunstner og organisator, Laila Lund Altinbas, Kunsthistoriker, Anna Krogh, Direktør på Sorø Kunstmuseum, Lise Skou, Billedkunstner, Statens Kunstfonds Legat og Indkøbsudvalg samt billedkunstnerne, Abdul Dube og Anders Visti. Samtalerne modereres af Line Sandvad Mengers fra Aarhus Billedkunstcenter