MÅNEDENS BOG: SOL af Sine Bang Nielsen

Aflyst
Bogreception
Komsammen
Fri entré
Sprog: Dansk

Tirsdag d. 26. oktober inviterer Kunsthal Aarhus og Forlaget Antipyrine Sine Bang Nielsen til en præstation og oplæsning i forbindelse med hendes digt SOL, der er udgivet på OVO Press i 2021.

OVO Press skriver om bogen: “SOL er et digt, et kraftfelt. Ikke ét komma er sat i denne musikalske bog, som med nærværende intensitet skildrer jeget og hendes forhold til sit barn.

“Mit barn slog mig i panden med en sten. Mit barn kastede en taburet efter mig. En hammer. En pude,” står der i begyndelsen af bogen. Barnet får en autisme-diagnose. Familien flytter i et lejet hus nær havet, og nye rutiner opstår. SOL foregår i hverdagen, i omskifteligheden. Volden og smerten er integreret i omsorgen og kærligheden. SOL er en rørende og vedkommende bog, der skriver sig forbi diagnosen og finder et eget sprog til barnet.

I kunsthallen vil Sine Bang Nielsen med udgangspunkt i SOL tale og samtale om neurodiversitet, moderskab, traumer, vold, sorg og sprog.

SOL kan købes her: https://www.ovopress.dk/product-page/sinebangnielsen

Om Månedens bog og Forlaget Antipyrine

Månedens bog
Månedens bog er et samarbejde i mellem Forlaget Antipyrine og Kunsthal Aarhus, der den sidste tirsdag i hver måned sætter fokus på en udgivelse i Kunsthal Aarhus’ lokaler. Vi inviterer både debutanter såvel som etablerede forfattere/oversættere/redaktører, der har det tilfælles, at repræsentere samtidsrelevant kunst og litteratur. Udgivelserne handler om alt fra kunst, litteratur, teori og aktivisme og indebærer en kunstnerisk præsentation, oplæsning, samtale, performance, (film-)visning og meget andet. Månedens bog er et samarbejde, der på tværs af litteratur og kunst skal styrke den litterære kunstscene i Aarhus.

Forlaget Antipyrine
Kunsthal Aarhus huser i forvejen Antipyrine Bookstore. Forlaget har eksisteret siden 2014 og har et skarpt udvalg af bøger fra uafhængige, ofte kunstnerdrevne forlag fra hele Skandinavien. Bøger som man ikke finder i mainstreamboghandlen. Bøger som er værker i egen ret. Bøger fra folk der tænker publicering som en kunstnerisk praksis, et kunstnerisk udtryk og en egen kunstnerisk strategi. Det er de selvsamme typer af bøger og forlag programmet også reflekterer. Alle arrangementer er gratis og har til formål at præsentere et større publikum for forskellig, relevant samtidslitteratur.

Støttet af