PERFORMANCELITTERATUR #6: JULIE GUFLER, ANDREAS PEDERSEN OG CHRISTOFFER THUNBO PEDERSEN

Performance
Fri entré

Med oplæsningsrækken PERFORMANCELITTERATUR præsenteres forfatteroplæsningen som en enestående begivenhed, der med sit eget udstyr og eget udtryk forholder sig til de inviterede forfatteres værk. Til dette sjette arrangement præsenteres digterne Julie Gufler, Andreas Pedersen og Christoffer Thunbo Pedersen.

Julie Gufler (f. 1983) har udgivet digte i tidsskriftet Victor B. Andersens Maskinfabrik og i Forfatterskolens Afgangsantologi 2018, og har desuden oversat den franske forfatter Marcel Schwobs roman Monelles Bog til dansk. Guflers digte udviser en følsom interesse for symbolet – løget, rosen, hjertet, panden osv. – men symbolernes identitet er ikke fastlåste i traditionel forstand og har ikke allerede givne betydninger. Snarere bør de tilskrives en mere selvstændig rolle som karakterer i et kammerspil, hvis fire vægge kan være rum som f.eks. morgenen, køkkenet el.lign.

Andreas Pedersen (f. 1990) debuterede med digtsamlingen Fryden i 2016 på forlaget Gladiator. I Fryden frembæres digtene af en stille, men alligevel svævende fornemmelse af henrykkelse. Digtene udspiller sig i små forskydninger, der kan være mellem en konkret hverdagssituation, erindringen og fantasien. Igennem meget præcise og smukke beskrivelser af familieliv, hjem, kærlighed, udrejse, bedrøvelse, omsorg og stilstand forsøger de at sætte ord på eller nærme sig en måde at tale om den sælsomme og hengivne følelsestilstand, som titlen benævner.

Christoffer Thunbo Pedersen (f. 1989) debuterede med digtsamlingen Gennem dage af hyld og tjørn, og i maj udgav han sin anden bog, teaterstykket Ved porten over broen til gangene. I debutbogen stiler digtene efter at stille sig til rådighed som et område, hvor personer og væsner kan mødes, og bevæge sig rundt på tværs af mytologiske og religiøse rum. Både i digtsamlingen og teaterstykket er et ønske om at finde frem til det øjeblik, hvor man sidder med en følelse af at falde ned gennem sig selv, som kunne udfolde sig i det uforgiftede øjeblik fra man overraskes over noget uventet eller uforståeligt, til man igen besinder sig.

Link til arrangementet: https://www.facebook.com/events/504008284857445

Arrangementet er en del af projektet Performancelitteraturen: Scene og arkiv, der igennem forskellige tiltag har til formål at undersøge, hvad litteraturoplæsningen kan som litterær udtryksform og sikre, at den dokumenteres og bevares for eftertiden.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommune, og afvikles i samarbejde med Kunsthal Aarhus og Det Kongelige Bibliotek.

Støttet af