Positions

KUNSTHAL AARHUS SØGER ADMINISTRATIV LEDER

Vi søger en administrativ leder, der sammen med den kunstneriske leder kan videreudvikle en af Danmarks fineste udstillingsbygninger. Kunsthal Aarhus er en lille, intim institution, der ligger i en smuk historisk bygning i hjertet af Aarhus. Kunsthallen har en unik tradition for at facilitere kontakt mellem kunstnere, samarbejdspartnere og publikum og har siden 1917 opbygget en stærk profil i forhold til at udvikle og præsentere dansk og international samtidskunst.

Som administrativ leder får du ansvaret for at skabe stabile rammer i huset, sådan at den kunstneriske leder, medarbejderne og de inviterede gæstekuratorer får de bedste betingelser for at skabe professionelt og interessant kunstnerisk indhold. Du får det overordnede ansvar for ca. 8 passionerede og engagerede medarbejdere, der personaleledelsesmæssigt refererer til dig. I det daglige varetager medarbejderne opgaver i samarbejde med både dig og den kunstneriske leder afhængigt af den konkrete opgave.

Dine primære opgaver er:
- Økonomistyring
- HR og personalepleje
- Aktivitetsplanlægning og bygningsdrift
- Fundraising og udvikling af samarbejder med fonde og sponsorer
- Samarbejde med kreative partnerskaber og udvikling af kommercielle aktiviteter med erhvervspartnere

Som del af en lille institution skal du være parat til at være en ’spillende træner’ der selv bidrager aktivt til arbejdsopgaverne og er i løbende dialog med den kunstneriske leder om prioriteringer, strategiske satsninger, funding og eksterne samarbejder. Det er vigtigt at du kan begå dig ubesværet på både dansk og engelsk (mundtligt og skriftligt), da huset har en blandet medarbejdergruppe og mange internationale samarbejdspartnere. Det er også vigtigt, at du har erfaring med både at arbejde ’indad’ i en mindre organisation og ’udad’ til eksterne partnere, fx Aarhus Kommune, som er en af Kunsthallens vigtigste samarbejdspartnere.

Vi lægger vægt på, at:
- Du har en relevant videregående uddannelse.
- Du har erfaring med personaleledelse og blik for at skabe et godt arbejdsmiljø.
- Du har erfaring med driftsledelse indenfor økonomi, HR og IT.
- Du har erfaring med vellykket funding.
- Du kan kommunikere respektfuldt med alle i organisationen og skabe gode samarbejder.
- Du skaber tillidsfulde relationer og er fællesskabsorienteret i din tilgang til opgaverne.
- Du arbejder struktureret og tager ansvar for organisationen ved at skabe tydelige og stabile rammer.

For yderligere informationer er du velkommen til at kontakte bestyrelsesforperson, Lars Kiel Bertelsen på tlf. 93 52 18 46.

Løn og ansættelsesvilkår:
Der er tale om en fuldtidsstilling uden højeste tjenestetid, der aflønnes efter kvalifikationer.

Ansøgningsfrist:
Den 3. april 2023, inden midnat.
Vi forventer at afholde første samtale den 13. april og anden samtale den 25. april.

Aarhus Kommune bistår i rekrutteringsprocessen.

Ansøg her.

Om Kunsthal Aarhus:
Kunsthal Aarhus blev grundlagt i 1917 af Aarhus Kunstforening og er en af de ældste frie kunsthaller i Danmark. Kunsthallen er et vigtigt mødested for både det lokale vækstlag og den professionelle kunstscene, ligesom huset er ramme for møder og dialog mellem publikum og aktører fra både det lokale, det nationale og det internationale miljø.
Kunsthal Aarhus udvikler og promoverer kunstneriske programmer i traditionelle rammer, men fungerer også som platform for visuelle oplevelser genereret af forskningsbaserede, deltagende og tværfaglige eksperimenter. Kunsthal Aarhus samarbejder med en lang række danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og med kunstinstitutioner i hele verden. Gennem årene har Kunsthallen udført projekter efter de højeste professionelle standarder og etableret sig som et af de markante udstillingssteder for samtidskunst i Skandinavien. At bringe lokale kulturelle fællesskaber sammen og engagere sig i globale debatter og internationale tendenser, stimulerer krydsningen af ideer. Ved at gøre det, har Kunsthal Aarhus styrket den regionale kunstscene og skabt nye rum for kunst og aktivt medborgerskab.

Se vedtægterne her.