Kunsthal Aarhus Skulpturpark

I anledning af Kunsthal Aarhus’ 100 års jubilæum i 2017 er parken omkring Kunsthal Aarhus blevet til en skulpturpark med værker af danske kunstnere og franske designere.

Ronan & Erwan Bouroullec har designet en serie af udendørs sidde-installationer med titlen OUI (2017) til parken omkring Kunsthal Aarhus. Hver af de fire installationer udgør en cirkulær form af galvaniseret stål; tre af installationerne omkranser store træer i parken og den fjerde et ildsted ved den nye hovedindgang. OUI er produceret i samarbejde med Kvadrat og er støttet af Nordea-fonden, Aarhus Kommune, Kvadrat og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

FOS har skabt værket Révolution Intérieure (2017), som er placeret ved den nye indgangssti på hjørnet af J.M. Mørks Gade og Christiansgade. Værket, der er lavet af brændt lærketræ, blev oprindelig produceret til en udstilling på Den franske ambassade i København, hvor det markerede overgangen fra dansk til fransk territorium. I kunsthallens park udgør værket både en fysisk og psykologisk portal til samtidskunsten.

Nat Bloch Gregersen & Matilde Mørk har skabt de tre neon-værker, som er installeret på kunsthallens ydre mure. På bagsiden af den lange glaspavillion mod Aarhus Arrest findes Theta Wave, på hjørnet ud mod Christiansgade hænger Solidarity is not Old Fashion og på rotunden ud mod åen lyser Follow the Horse II. De tre værker cirkler på forskellige måder om at dvæle og give sig hen til et samarbejde: Follow the Horse II er eksempelvis baseret på en øvelse fra heste-terapi, som de to kunstnere har oversat til en fælles tegne-øvelse. Neon-værkerne blev oprindeligt skabt til Kunsthal Aarhus’ udstilling på Roskilde Festival 2017.

Værkerne af Nat Bloch Gregersen & Mathilde Mørk udstilles frem til udgangen af maj 2018.

FOS' værk og Bodil Nielsens flag kan ses i hele 2018.

Den aarhusianske kunstner Willy Ørskov (1920-1990) skabte i 1977 værket Sort Granit fra Congo, som samme år blev placeret på græsset ved kunsthallens forhenværende hovedindgang fra J.M. Mørks Gade. Ørskov ønskede at gøre op med romantiske forestillinger om kunsten som en adgang til menneskets sind, og hans skulpturelle arbejder er derfor karakteriserede af et fravær af genkendelighed, motiv og fortælling. Et klassisk Ørskov-citat er: "Skulpturens indhold er skulptur." Ørskovs skulptur er en permanent installation.