Uffe Isolotto
Universal Serial Bus

Uffe Isolotto har skabt værket Universal Serial Bus, der står langs Christiansgade. Værket, der adresserer den nuværende menneskelige betingelse, tager sit navn fra udvidelsen af akronymet USB; porten man bruger til at koble sin enhed til for at overføre information eller lade batteriet op. Isolotto skaber en port, hvorfra vi kan koble os op til et større kredsløb. Vores forbundethed med livløse teknologiske enheder er blevet basis for vores forståelse af os selv. Når du eksponerer din enhed ved at koble den op til et større kredsløb med den elektriske navlestreng, bliver du sårbar.

Universal Serial Bus er designet, så den mimer arkitekturen i det omkringliggende bylandskab, blandt andet Frimurerlogen og Danske Banks bygning. Skulpturen er lavet af stål, møtrikker, hængelåse med alarmer og LED-oplyste USB-porte (der ikke virker). Indeni findes der lufttørret dyrekød; skind, lever, lunger, spiserør, haler, ører, komave, sener, luftrør og penis. Isolotto har skabt en montre som i stedet for at konservere og bevare, minder om, hvordan tiden påvirker det skrøbelige materiale. Montrens jerngitter ruster og ændrer karakter, struktur og taktilitet. Denne forgængelighed vil med tiden også omfatte de USB-porte, der er indbygget i skulpturen, som ny teknologi bliver udviklet.

Uffe Isolottos arbejde tager udgangspunkt i tilstedeværelsen af det digitale for at omdirigere vores automatiserede syn på verden. Han eksperimenterer blandt andet med performance, intervention, totalinstallation, digital kunst og videoanimationer, samt mere traditionelle udtryksformer som fotografi – og som med Universal Serial Bus – skulptur.

Materiale: Stål, møtrikker, hængelåse med alarmer og LED-oplyste USB-porte. Lufttørret dyrekød; skind, lever, lunger, spiserør, haler, ører, komave, sener, luftrør og penis

Uffe Isolotto, Universal Serial Bus, 2018. Foto: Kåre Viemose
Uffe Isolotto, Universal Serial Bus, 2018. Foto: Kåre Viemose
Uffe Isolotto, Universal Serial Bus, 2018. Foto: Kåre Viemose
Uffe Isolotto, Universal Serial Bus, 2018. Foto: Kåre Viemose