Jillian Mayer
Slumpies

Slumpies er en serie af farverige skulpturer, designet til at støtte kroppen, skabt af den amerikanske kunstner Jillian Mayer.

”Jeg bemærkede, hvordan mange ude i det offentlige rum holdt hagen ind imod halsen med deres øjne stift rettet mod deres telefonskærme, som de holdt ud foran brystkassen,” forklarer Jillian Mayer. ”Disse mennesker var alle sammen ude i verden og i gang med at foretage sig noget meget socialt, men alligevel følte de større behov for – eller lyst til – at beskæftige sig med deres digitale verdener. Jeg spekulerede på, om man mon kunne skabe et objekt, hvor man som aktiv deltager kunne bruge sin telefon, alt imens man på én gang både engagerer sig i og afskærer sig fra sine umiddelbare fysiske omgivelser”.

Hver af de 14 skulpturer i Kunsthal Aarhus’ Skulpturpark har deres egen unikke form og størrelse, som skaber de bedste betingelser for, at hver enkelt person kan slænge sig helt præcis, som de foretrækker – stående, siddende eller liggende.

”Der gives ingen eksplicitte anvisninger til, hvordan man nærmer sig de enkelte værker; de besøgende kan frit gå til dem, som de nu vil. Det giver tit anledning til en sjov lille dans, når en person prøver at finde ud af, hvordan vedkommende bedst kan stille sin krop an og interagere med værket”, fortæller kunstneren.

Slumpies har højst sandsynligt en indbygget udløbsdato. I takt med at teknologien udvikler sig, vil de ergonomiske skulpturer formentlig miste deres relevans som møbler. ”Om nogle år vil vi ikke længere holde telefoner på samme måde, som vi gør lige nu, og så vil disse Slumpies simpelt hen blot være skulpturer”, påpeger Mayer.

De 14 skulpturer blev installeret i skulpturparken november 2018 af Jillian Mayer selv. Besøgende og forbipasserende kan interagere med skulpturerne uafhængigt af Kunsthal Aarhus’ åbningstider.

Jillian Mayer (1986, USA) er bosat i Miami og uddannet fra Florida International University i 2007.

Slumpies blev i 2018 udstillet på Roskilde Festival, ligesom de samme år kunne opleves på Ofelia Plads i København.

Materiale: Skumplast, jesmonite, glasfiber plader, epoxy resin,
akrylmaling, krydsfiner

Støttet af

Foto: Mikkel Kaldal, Kunsthal Aarhus, 2019
Foto: Mikkel Kaldal, Kunsthal Aarhus, 2019
Foto: Mikkel Kaldal, Kunsthal Aarhus, 2019
Foto: Mikkel Kaldal, Kunsthal Aarhus, 2019