Kunstnersamtale med Jane Jin Kaisen

Talk
Fri entré
Sprog: Dansk

Kunstner Jane Jin Kaisen, født i Sydkorea og opvokset i Danmark, udstillede i 2019 videoværket Community of Parting i Den Koreanske Pavilion på Venedig Biennalen. Det samme gjorde sydkoreanske Hwayeon Nam, som er aktuel med udstillingen Abdominal Routes i Kunsthal Aarhus.

I dialog med Trine Friis Sørensen, post.doc. i Kunsthal Aarhus, vil Jane Jin Kaisen introducere sin kunstneriske praksis, hvor hun ofte tager udgangspunkt i sin egen historie som adopteret og beskæftiger sig med temaer som hukommelse, traumer, migration og sammensmeltning af personlige og kollektive historier. Undervejs bliver der vist brudstykker af Community of Parting, som kan opleves i sin fulde længde i Kunsthal Charlottenborg i sommeren 2020. Samtalen vil også perspektivere til det open call ang. Venedig Biennalen, som Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for billedkunst udsendte sidste år.

Jane Jin Kaisen (f. 1980, KOR) er billedkunstner og filmskaber, født på Jeju Island i Sydkorea og adopteret til Danmark. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, University of California i Los Angeles samt The Whitney Museum of American Art Independent Study Program. Hun bor og arbejder i København og Berlin og er medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for billedkunst.

Trine Friis Sørensen (f. 1978, DK) er kurator og forsker og står bag udstillinger i både ind- og udland. Siden 2016 har hun været tilknyttet Kunsthal Aarhus og Aarhus Universitet som post.doc. Hun er uddannelseskoordinator og underviser på Danmarks første kurateringsuddannelse, MA Curating, som udbydes af Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet.