Ursula Nistrup: Cosmic Desert

Fernisering
Fri entré

Kunsthal Aarhus inviterer til fernisering på Ursula Nistrups udstilling Cosmic Desert.

Udstillingen Cosmic Desert er en totalinstallation af den danske kunstner Ursula Nistrup (f. 1974). Gennem et filmværk og en serie af smykkeobjekter skaber Nistrup en poetisk og spekulativ fortælling om geologiske processer og en fjern fortids gådefulde forekomster i nutiden.

Omdrejningspunktet for Cosmic Desert er såkaldt libysk ørkenglas, som forefindes i den vestlige del af Sahara tæt på den libyske grænse. Denne særlige glasforekomst er formodentlig opstået ved et meteornedslag for 29 millioner år siden, hvor de høje temperaturer øjeblikkeligt omdannede ørkensand til glas. Videnskabelige undersøgelser af ørkenglassets sammensætning understøtter denne teori, men da der ikke er fundet et meteorkrater i området, er ørkenglassets oprindelse fortsat genstand for spekulation. Det er denne uvished og mystik, som er afsæt for Nistrups udstilling.

Parallelt med udstillingen i Kunsthal Aarhus viser Nistrup soloudstillingen From the Pink Sand på Holstebro Kunstmuseum.

Videoen er skabt i samarbejde med filmfotograf Adam Jandrup og lyddesigner Peter Albrechtsen. Smykkeobjekterne er udviklet af Nistrup i samarbejde med den amerikanske smykkedesigner Victoria Mingot.

Udstillingen i Kunsthal Aarhus er kurateret af Rebekka Elisabeth Anker-Møller.

Støttet af