Lene Desmentik

Fri entré

Tirsdag den 9. oktober inviterer Århus Kunstakademi i samarbejde med Kunsthal Aarhus til artist talk med billedkunstner Lene Desmentik, som vil sætte fokus på sit kunstneriske virke og udgangspunkt.

Lene Desmentiks praksis omfatter installation, stedspecifikke værker, samt skulptur og tegning, hvor hun kobler håndens arbejde med det konceptuelle, dyrker materialernes iboende betydning og historiske referencer. Et gennemgående tema i hendes værker er territorier, afgrænsninger, døren og muren som begreb.

Lene Desmentik underviser i skulptur på Århus Kunstakademis 4 årige uddannelse, er medlem af Akademirådets udvalg for Kirkekunst og var desuden formand for Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg i perioden 2014-2017. Hun har modtaget flere hæderslegater, fra bl.a. Henny & Johan Richters Fond og Leo Estvads Fond.

Lene Desmentik er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002 og har udstillet en lang række steder, bl.a. på Charlotte Fogh Gallery, Sculpture by the Sea, Kunsthal Aarhus, Thorvaldsens Museum og Den Frie.

Læs mere om Lene Desmentik på desmentik.dk