Kunsthal Aarhus på Roskilde Festival

Installation
Debat

Kunsthal Aarhus skaber en totalinstallation med værker af syv kunstnere på Roskilde Festival samt debat om projektet En rigtig dansk familie.

Gloria Lounge

Kunsthal Aarhus er inviteret til at lave en totalinstallation i Gloria-foyeren på Roskilde Festival 2017. Årets festival tager udgangspunkt i det indholdsmæssige fokus ’Kulturel Lighed’ og ’Human-Non/Human’. Gloria-foyeren er et 600m2 stort opholdsområde, hvor publikum slapper af og spiller spil mellem koncerter og generelt opholder sig, når de har brug for et pusterum.

Kunsthal Aarhus har inviteret syv kunstnere: Richard John Jones (UK), Merete V. Slyngborg (DK), Barthélémy Toguo (CAM), Natsuko Uchino (JP), Kim Heecheon (KR) samt de to unge kunstnere fra Aarhus, Nat Bloch Gregersen & Mathilde Mørk (DK), til at skabe værker til foyeren, som på forskellig vis passer til og udfordrer festivalens temaer ’Human/Non-Human’ og ’Kulturel Lighed’.

Foyeren ligger klods op af Gloria-scenen med kun en væg imellem. Gloria-scenen er én af de travleste scener, derfor forventer vi, at værkerne vil blive set af omkring 100.000 mennesker på fire dage.

Jacob Fabricius, kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus, udtaler:
“Det er en fantastisk, spændende og stor udfordring at arbejde med festivalens temaer ’Human/Non-Human’ og ’Kulturel Lighed’. Gloria og Foodcourt er blandt de mest besøgte steder på Roskilde Festival. Vi forventer derfor, at værkerne får meget opmærksomhed, og at vi gennem dette projekt når nye og andre målgrupper end dem, der normalt oplever samtidskunst.”

Den engelske kunstner Richard John Jones skaber gigantiske drømmende udsmykninger i loftet og på vægge, mens kunstneren Barthélémy Toguo, som har sin egen fairtrade kaffeproduktion i Cameroun, opstiller en kaffestand/mødested med spil og plakater. Toguo ansætter og betaler fair løn, modsat mange andre internationale firmaer i hans hjemland. Den japanske kunstner Natsuko Uchino arbejder med keramik og går meget ind for kollektive processer og deleøkonomi. Til Glorias foyer laver hun 300 unika kaffekrus og keramik til brug i løbet af festivalen (og de vil sikkert langsomt forsvinde ud på festivalpladsen). Derudover producerer danske Merete V. Slyngborg siddepladser og møbler til 60 personer, mens Nat Bloch Gregersen & Mathilde Mørk skaber neonværker og performances i ‘hesteskoen’ mellem Gloria og Foodcourt.

Totalinstallationen kan opleves på Gloria-scenen på Roskilde Festival 28. juni–1. juli 2017

En rigtig dansk familie

Debat med Marianne Torp, Statens Museum for Kunst, og Jacob Fabricius, kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus
Moderator: Maria Bordorff

Hør om projektet En rigtig dansk famile – et debatskabende projekt af den anerkendte engelske kunstner Gillian Wearing, skabt i samarbejde mellem DR, Statens Museum for Kunst (SMK) og Kunsthal Aarhus.

  1. juni, Gloria Foyer