Helene Nymann / Maria Thereza Alves / Jimmie Durham

FerniseringGratis entré

Kunsthal Aarhus inviterer til fernisering på tre nye udstillinger:

Helene Nymann: Ars Memoria – Memes for Imagination

Den danske kunstner Helene Nymann er optaget af erindring og hvordan billeder kan stimulere hukommelse. Hun arbejder i grænselandet mellem naturlige og digitale verdener, hvor miljøer af bevægelige billeder, lys og skulptur tematiserer de måder, hvorpå vi behandler information, lagrer viden og skaber minder for fremtiden. Hendes soloudstilling i Kunsthal Aarhus beskæftiger sig med bæredygtige fremtidsminder og om at huske i den digitale tidsalder.

Maria Thereza Alves

Den brasilianske kunstner Maria Thereza Alves’ research-baserede arbejde undersøger historier og omstændigheder, som knytter sig til særlige steder. Til sin soloudstilling i Kunsthal Aarhus udvikler Alves et socialt orienteret projekt i samspil med beboere i Gellerupparken. Projektet undersøger beboernes historier, kulturelle og etniske forskelle, deres skjulte eller undertrykte fortællinger om migration og relationen mellem individuel og kollektiv hukommelse. Processen vil udmønte sig i en serie af nye tegninger, tekster, malerier, kort, fotografier og installationer.

Jimmie Durham

Jimmie Durham arbejder som skulptør, essayist, performer, digter og aktivist. Gennem sit arbejde har han kastet lys over kompleksiteten over vores historiske fortællinger og vores forestillinger om, hvad der er ”ægte”. Han har arbejdet med den amerikanske borgerrettighedsbevægelse og American Indian Movement.