Første Torsdag: i[x] / Alex Mørch

Performance
Fri entré

i[x]
4 kanals video og lyd

Mindre intelligente mennesker, der har mistet deres åndelige forstand, søger tilflugt blandt halvguder for at få opfyldt deres materielle ønsker med det samme - Sri Srimad

Vi fødes uden ego. Når vi identificerer os med vores kroppe og styres af vores sanser, kaldes det i hinduismen Ahankara – det falske ego. Det virkelige ego opnås ved ren hengivenhed til immateriel energi. Værket er en udklækkelse af en elektronisk komponist, der har gennemgået et årti med drivkraft mod materialisering af den elektroniske musik. Lyd er molekyler sat i svingninger; materie i bevægelse. Musik er ikke lyd. Ikke nødvendigvis.

Alex Mørch afslutter senere på måneden sit soliststudie ved Dansk Institut For Elektronisk Musik (DIEM) med en installationskoncert i Musikhuset Aarhus med mobile videoskærme og klassiske sangere. I Kunsthal Aarhus præsenteres værket i en alternativ version, der fungerer som et 4 kanals video- og lydværk i sig selv. Der er tale om to meget forskellige kompositioner og oplevelser af det samme materiale.

Courtesy Alex Mørch
Courtesy Alex Mørch