*Fritjof Krabbe Nørretranders: Steady Image, Shaky Hands *

Første Torsdag
Fri entré

Første Torsdag er Kunsthal Aarhus’ månedlige værkbar. Her har du en enestående mulighed for at opleve værker af de allermest interessante lokale, unge kunstnere – håndplukket til dig af Kunsthal Aarhus.

Samtidig trakterer Café Kunsthal med drikkevarer til absolut favorable priser. Tag din ven eller kollega under armen og nyd kvalitetskunst og -cocktails i en uformel torsdagsatmosfære.

Første Torsdag i marts præsenterer vi Steady Image, Shaky Hands af Fritjof Krabbe Nørretranders, som er en videoprojektion og en vaterpas-installation, som forener det ekstremt håndholdte og det ekstremt stringente.

Kunstneren skriver:

”Laser-vaterpasset kan tegne gitre på alle overflader. Laseren er selvjusterende.
Markeringsenheden hænges fra en line, eller balanceres måske på overfladespænding, så den altid hviler i samme tilstand.
Kameraet ryster fordi hænderne der holder det ryster. Det kan afbilde alt det rettes imod, men det kan være svært at se hvad der foregår, medmindre det holdes forholdsvis stille.
Enhver uro vil være tydelig. Når tingene bliver stabile er det nemmere at vise scenen som den er.”

Nørretranders er studerende ved det Jyske Kunstakademi og har tidligere udstillet på blandt andet Udstillingsstedet Spanien19c, Aarhus Artspace og Glyptoteket.

Første Torsdag er kurateret af Mikkel Elming.

Courtesy the artist
Courtesy the artist