Den Blå Time med Olga Benedicte

Fri entré

Den Blå Time er Kunsthal Aarhus' nye platform for performativ kunst. Første fredag i hver måned inviterer vi til et glas blødt og lækkert samtidskunst, hvor forskellige kunstnere fører dig smertefrit ind i weekenden med et relationelt, processuelt og performativt værk. Olga Benedicte lægger for på fredag med installationen Being with – Being there.

Olga Benedicte arbejder i sin praksis med at nuancere måden, vi forstår og bruger vores instrumentaliserede krop på. Kort beskrevet, er hun optaget af relationelle forbindelser, som hun undersøger i kombinationen af forskellige medier blandt andet lyd og skulpturelle elementer. Hun interesserer sig for kropsligt og åndeligt nærvær og for, hvordan vi er til stede i tid og rum via forskellige bevidsthedstilstande og sanseligheder. Det ligger hende derfor ikke fjernt at intervenere i og skabe sociale situationer.

Being with - Being there undersøger begrebet telepresence, som giver en følelse af ‘at være med og være der’ gennem en ekstern kanal uafhængig af tid eller fysisk tilstedevær. Værket skaber brudstykker af genkendelse i os selv og hinanden og undersøger forholdet mellem intimitet og nærhed på afstand af tid og rum.

Fri entré.