Artist Talk / Ursula Nistrup

Fri entré
Sprog: Dansk

Tirsdag den 23. april kl. 13.00-15.00 inviterer Århus Kunstakademi i samarbejde med Kunsthal Aarhus til artist talk med billedkunstner Ursula Nistrup (f. 1974).

Ursula Nistrup er aktuel på Kunsthal Aarhus frem til den 14. april 2019 med udstillingen Cosmic Desert. Gennem et filmværk og en serie af smykkeobjekter skaber Nistrup en poetisk og spekulativ fortælling om geologiske processer og en fjern fortids gådefulde forekomster i nutiden.

Parallelt med udstillingen i Kunsthal Aarhus viser Nistrup soloudstillingen From the Pink Sand på Holstebro Kunstmuseum. Her er omdrejningspunktet ligeledes levende organismers evne til at tilpasse sig ekstreme forhold. Tilsammen udgør de to udstillinger en fortælling om livets dybe forunderlighed, arters overlevelse og klodens uanede muligheder for liv. Nistrup har sammen med forfatter Ida Marie Hede udarbejdet dramaturgien i det overordnede udstillingsprojekt i form af en poetisk fragmenteret tekst, der binder udstillingerne i Aarhus og Holstebro sammen.

Ursula Nistrup er uddannet på Glasgow School of Art og California Institute of the Arts.

Foto: Mikkel Kaldal
Foto: Mikkel Kaldal