Artist Talk / Sophia Ioannou Gjerding

Talk
Fri entré

I denne talk vil Sophia Ioannou Gjerding forsøge at isolere de forskellige led som udgør hendes arbejde som kunstner: materialeundersøgelser, ikonografisk og historisk research, søgen efter nye animationsteknikker eller nye former for software. Hun vil fortæller om, hvordan hun strukturerer sin kunstpraksis, efter hun dimiterede fra Det Jyske Kunstakademi sommeren 2018. Derudover vil hun dele en række undersøgelser, som er et led i et filmprojekt, hun arbejder med for tiden

Filmen beskæftiger sig med vejrtrækning som markør for det levende og har afsæt i anæstesiens historie. Den trækker forbindelser mellem forsøgsdyr, virtuelle karakterer i computerspil og forskellige typer acyborgs. Forskellige ikke-menneskelige aktører, der peger tilbage på de strukturer, der findes i vores samtid.

Sophia Ioannou Gjerding er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2018. Hun arbejder installatorisk med forskellige teknikker såsom 3D-print, animation, lyd og fotogrammetri. Hun arbejder i et felt hvor hun forbinder emner som respiration, feministisk teori, AI og fløjtespil med metoder hentet fra mere klassiske discipliner som ikonografi og ikonologi. Generelt for hendes praksis er en undersøgelse af repræsentationens status og de magthierarkier som findes i samtidige billedregimer. Udover sin egen praksis er Gjerding medstifter og medlem af udstillingsplatformen ORAUM.

Courtesy the artist
Courtesy the artist