Filmklub: Misery

Aflyst
Screening
  • 40 kr.

Filmklubben inviterer til den ultimative vinter-lockdown-film: Stephen Kings Misery.

Book billet

Vi er alle blevet lidt kulrede efter ondskabens år, 2020. To nedlukninger nåede det at blive til. Med denne filmvisning kan du være med til at fejre, at vi kom gennem isolationen på nogenlunde kedsommelig maner. Det kunne have været meget værre – du kunne have været spærret inde med Annie Wilkes!

Annie Wilkes er sygeplejersken, der er så heldig at støde ind i sit største idol – Paul Sheldon – forfatteren bag en serie af trivielle kærlighedsromaner, Misery. Eller omvendt: Paul Sheldon er så uheldig at køre galt og havne i kløerne på sin største fan - besatte og sadistiske Annie (i en Oscar-vindende præstation af Kathy Bates), der med alle midler tvinger den sengeliggende forfatter til at droppe sine prætentioner om et mere seriøst værk for i stedet at give hende næste bind i Misery-serien.

I et rædselskabinet af djævelske karakterer såsom dræberklovnen IT, Jack Torrance fra The Shining og Satan selv i Needful Things tager Annie Wilkes i Misery muligvis prisen for Stephen Kings mest ondsindede kreation. Under COVID-19 har forfatterikonet ligefrem fortalt, at Frk. Wilkes er dén fra hans enorme persongalleri, han mindst har lyst til at være i karantæne med. Og så har King desuden tidligere røbet, at ”Misery is about cocaine. Annie Wilkes is cocaine. She was my number-one fan”.

Misery introduceres af Filmklubbens grundlæggere Peter Ole Pedersen og Nadia Donnerborg. Sammen vil de sætte scenen for Kings tænderklappende kammerspil – det kommer til at handle om klaustrofobi, ufrivillig indespærring, isolation og ikke mindst sygelig kunstnerbesættelse.

Introduktion ved Peter Ole Pedersen og Nadia Donnerborg: 20 min.
Misery spilletid: 107 min.

Sådan bliver du medlem af filmklubben:
- Meld dig ind og betal 40 DKK for dit medlemskab. Betaling sker i Kunsthal Aarhus' café
- Reservér din pladsbillet til de enkelte filmvisninger
- De efterfølgende visninger koster 30 DKK og 20 DKK for studerende. Betaling sker i Kunsthal Aarhus' café

Annie Wilkes i Misery
Annie Wilkes i Misery

Støttet af