Første Torsdag / SIIKU - INITUS x SPECULUM

Første Torsdag
Fri entré
SIIKU, INITUS x SPECULUM, 2020.
SIIKU, INITUS x SPECULUM, 2020.

Kom forbi kunsthallen og få dine håb og drømme fortolket i lys som en del af et nyt værk af den dansk/grønlandske kunstnerduo SIIKU.

SIIKU præsenterer værket INITUS x SPECULUM, som består af to lysende spejldøre. Initus og speculum er latin for henholdvist begyndelse og spejl. Mød kunstnerne og få omsat dine håb, forventninger og spørgsmål til fremtiden til en morsekode, som bliver programmeret til lys i installationen.

Værket vil være tilgængeligt for alle cafeens gæster. Alle der ønsker det, kan deltage i værket. Hvis du vil være helt sikker på at kunne deltage i værket på et bestemt tidspunkt i løbet af arrangemente, så skriv til me@kunsthal.dk

Kunstnerne siger om værket:

”Ved brug af morsealfabetet som en stærk analog kontrast til den digitale overvågningskommunikation, der fylder vores tid symboliserer værket en ny tilgang til vores allesammens udfordrede fremtid. Den futuristiske og solarpunk-æstetiske installation undersøger, hvem vi er og hvor er vi på vej hen.”

Om SIIKU

SIIKU - opkaldt efter det grønlandske ord for is - er en dansk/grønlandsk kunstnergruppe grundlagt i 2017 af Rasmus Nielsen (f. 1984, Lyngby) og David H. Péronard (f. 1981, Nuuk) for at skabe solidaritet og empowerment i en tid præget af klimakrise og øget global ulighed. SIIKU har bl.a. udstillet på Thorvaldsens Museum, Click Festival, Copenhagen Light Festival og Kulturmødet Mors.

Om Første Torsdag

Første Torsdag er en platform for tidsafgrænsede kunstneriske eksperimenter. I to timer hver måned