Første Torsdag på internettet / Morten Poulsen: Dark Web

Værkbar
Fri entré
Sprog: Dansk

Kunsthal Aarhus inviterer til vores månedlige popup udstilling Første Torsdag – for anden gang på internettet.

Kunstner Morten Poulsen overtager Kunsthal Aarhus’ hjemmeside og sociale medier med værket Dark Web. Udtrykket Dark Web henviser til en krypteret del af internettet, som er skjult og utilgængelig for standardbrowsere og -søgemaskiner. På denne del af internettet kan illegale aktiviteter foregå uhindret.

Poulsens værk blev oprindeligt præsenteret som en audiovisuel internet-musikudgivelse i 2016 på www.darkweb.dk. Siden har det ændret karakter, idet hjemmesiden bliver opsøgt af wanna-be-hackere og trolls, der tror, at værket er den faktiske indgang til the dark web. Kunstneren, som har fået rollen som sekretær for Dark Web, har deraf haft flere hundrede obskure mail-korrespondancer med personer, som har ønsket at købe stoffer, tjene hurtige penge eller blive soldat.

Denne torsdag indtager Morten Poulsen endnu en gang sekretær-rollen og undersøger de mange korrespondancer i en internet-performance.

Kunstneren ønsker at takke Jeroen Derks, Martin Østergaard og Karl Heding.

www.morten-poulsen.dk

OM FØRSTE TORSDAG

Første Torsdag er en månedlig værkbar, hvor kunsten uundgåeligt bliver præget af den sociale sammenhæng, den optræder i. Beige terapi, smeltende skulpturer, live-coding, visnende blomster og gakkede gangarter er bare et lille udvalg af, hvad der har fundet sted. Kunstnerne benytter som regel lejligheden til at afprøve nye performative værker eller til at give nyt liv til et ældre værk.

Første Torsdag er kurateret af Mikkel Elming.