Første Torsdag / Cecilie Waagner Falkenstrøm: Covid-19 AI Battle

Værkbar
Fri entré
Sprog: Engelsk

Kunsthal Aarhus inviterer til vores månedlige pop-up udstilling Første Torsdag – denne gang online.

Kunstneren Cecilie Wagner Falkenstrøm har med værket Covid-19 AI Battle skabt to kunstige intelligenser med data fra henholdsvis Donald Trumps og WHOs Tedros Adhanom udtalelser om Covid-19. De to kunstige intelligenser mødes nu i en historisk battle på Kunsthal Aarhus’ hjemmeside.

Hvad ville der ske, hvis USA's præsident Donald Trump droppede sine anklager om favorisering af Kina og truslerne om at trække sig ud af WHO og faktisk satte sig ned for at tale med verdenssundhedsorganisationen? Du kan (måske) få svaret.

For alle er mere end velkommen til at blande sig i online-debatten – fra hjemmecomputeren eller gennem en opstillet computer på kunsthallen. Debatten kan gå i alle og absolut ingen retninger!

Første Torsdag er en månedlig værkbar, hvor kunsten uundgåeligt bliver præget af den sociale sammenhæng, den optræder i. Beige terapi, smeltende skulpturer, live-coding, visnende blomster og gakkede gangarter er bare et lille udvalg af, hvad der har fundet sted. Kunstnerne benytter som regel lejligheden til at afprøve nye performative værker eller til at give nyt liv til et ældre værk.

Første Torsdag er kurateret af Mikkel Elming.

Cecilie Waagner Falkenstrøm, Covid-19 AI Battle, 2020.
Cecilie Waagner Falkenstrøm, Covid-19 AI Battle, 2020.