Finissage: Offentlig evaluering af Den uvidende lærer

Finissage
Fri entré
Sprog: Dansk
Kurator Mikkel Elming og kunstnerne Jette Gejl Kristensen, Jakob Jakobsen, Olga Benedicte og Louise Hauggaard Jørgensen under åbningen af Den uvidende lærer.
Kurator Mikkel Elming og kunstnerne Jette Gejl Kristensen, Jakob Jakobsen, Olga Benedicte og Louise Hauggaard Jørgensen under åbningen af Den uvidende lærer.

Du er inviteret til en samtale med de fem kunstnere og kuratoren bag udstillingen Den uvidende lærer, som du har kunnet opleve i kunsthallens Galleri 1 siden september.

Kunsthallens egen Peter Ole Pedersen styrer slagets gang, når vi udpensler de lykkelige og bitre erfaringer af 10 ugers eksperimenterende samtidskunst med kunstnerne Jette Gejl Kristensen, Lisa Nyberg, Olga Benedicte, Jakob Jakobsen og Louis André Haugaard Jørgensen og kurator Mikkel Elming.

Samme dag kl. 15 kan du opleve performancen Soy Milk af Louis André Haugaard Jørgensen og kl. 19 kan du se filmen La Chinoise i vores filmklub.

Billetter:

Finnissage

Performancen Soy Milk

La Chinoise

Udstillingen tager navn efter bogen ”Den uvidende lærer - Fem lektioner i intellektuel emancipation” skrevet af den franske filosof Jacques Rancière i 1987. Bogen er et radikalt opgør med traditionelle undervisningsmetoder. I bogens ånd er udstillingen Den uvidende lærer et forsøg på at bryde med traditionelle udstillings- og formidlingsmetoder. Udstillingen er et kuratorisk eksperiment, der undersøger, hvordan man kan oversætte en bog til kunstudstilling og udforsker forholdene mellem kunst, institution og kunstoplevende.

Fra september til november har du kunnet opleve de fem kunstnere indtage Galleri 1 i Kunsthal Aarhus på skift i to uger og skabe kunstneriske reaktioner på bogens indhold. Kunstnerne er desuden blevet bedt om at inddrage sociale grupper efter eget valg i deres arbejde.
I forbindelse med udstillingen genudgiver Kunsthal Aarhus bogen Den uvidende lærer i samarbejde med forlaget Antipyrine. Bogen kan købes i Café Kunsthal og på Antipyrines hjemmeside.