Filmklub: Troublemakers – The Story of Land Art

Screening
Sprog: Dansk
  • 40 kr.

I forbindelse med udstillingen LAND i Kunsthal Aarhus viser vi den prisbelønnede dokumentar Troublemakers, James Crump, 2015, om den nu ikoniske bevægelse af især amerikanske kunstnere, som i løbet af 1960’erne og 70’erne var med til for evigt at forandre det kunstneriske landskab. Filmen introduceres af kurator Peter Ole Pedersen.

Troublemakers afdækker land art, eller som det også bliver kaldt på dansk, jordkunstens tumultariske historie. Filmen portrætterer en række rebelske new yorker-kunstnere, der søgte fra storbyens konforme galleriverdener og faste formater ud i det amerikanske landskabs grænseløse vidder for at producere kunstværker i monumental skala og vision.

I dag står disse værker ikke kun tilbage som udtryk for deres skaberes dristighed, men også som larger-than-life-påmindelser om at bryde fri fra traditioner og normer. Filmen fremstiller land art-kunstnerne i et heroisk lys, en måde mange af dem også forstod sig selv på, som ikonoklaster der var med til at ændre kunsten og oplevelsen af den for bestandig.

Medvirkende: Robert Smithson, Germano Celant, Walter De Maria, Michael Heizer, Dennis Oppenheim, Nancy Holt, Vito Acconci, Virginia Dwan, Charles Ross, Paula Cooper, Willoughby Sharp, Pamela Sharp, Lawrence Weiner, Carl Andre, Gianfranco Gorgoni, Harald Szeemann.

Se traileren for filmen her

Introduktion ved kurator Peter Ole Pedersen
Troublemakers spilletid: 1 time 12 min.

I Kunsthal Aarhus vil vi lade samtidskunsten tale med filmkunsten. Vores 2020 filmserie er inspireret af vores aktuelle udstillinger og temaer og vi viser alt fra klassikere over populære blockbustere til eksperimenterende dokumentarer og indiefilm. Alle filmvisninger indledes med en veloplagt introduktion fra en kunstner, filmekspert eller filmskaber.

For at få adgang til arrangementerne skal du blive medlem af Filmklubben. Som medlem får du adgang til unikke filmvisninger på Kunsthal Aarhus med nøje udvalgte film og kyndig introduktion fra filmeksperter, instruktører eller kunstnere. Som medlem af Filmklubben har du billigere adgang til samtlige af årets efterfølgende filmvisninger. Du betaler 40 DKK for første filmvisning og bliver dermed medlem. De efterfølgende visninger koster 30 DKK og 20 DKK for studerende. Vi registrerer din e-mail og sender dig løbende info om årets filmarrangementer.

Støttet af