Filmklub: Man Ooman

Aflyst
Screening
  • 40 kr.

Filmklubben dedikerer en aften til Jamaica og svedige dancehall-rytmer, når vi i forlængelse af den aktuelle udstilling af den jamaicanske kunstner Ebony G. Patterson viser dokumentaren Man Ooman (2008) af Andreas Johnsen og Rasmus ’Raske Penge’ Poulsen med dertilhørende talk og danseopvisning.

Book billet

Hvis dine oldeforældre var forfærdede over de ungdommelige hoftesving i 1950’erne er det intet imod deres reaktion, havde de oplevet Jamaicas rå og ultra seksualiserede dancehall-dans, kendt som ’daggering’, som den skildres i dokumentaren.
Dokumentaren følger de unge dansere Fresh og Kemar, der tager os ind i de hæsblæsende gadefester. En arena, hvor drengene kæmper om pigerne, som til gengæld kæmper om at blive kåret som årets Dancehall Queen. ’Man Ooman’ er jamaicansk for mand og kvinde og netop kulturens kønsrolleforståelse og den tidligere meget kritiske tone over for homoseksualitet er centrale temaer i dokumentaren.

Det skarpe kønsroller i Man Ooman danner en klar tråd til vores udstilling med den jamaicanske Ebony G. Paterson (f. 1981). I farverig og opulent glitter og glamour har Patterson beskæftiget sig med identitet og maskulin skønhedsopfattelse i jamaicansk bande- og dancehall-kultur.

Til at introducere filmen har vi inviteret instruktørerne bag dokumentaren, Andreas Johnsen Rasmussen og Rasmus Poulsen til at tale om Jamaica, dancehall-kultur og kønsroller.

Danseren Amalie Zaar varmer op til filmen ved at give publikum en dybere indsigt i dancehall-kulturen. Hun vil vise, hvordan samfundsudviklingen og dansen går hånd i hånd og at dans kommer fra og af noget, der er langt dybere end bare en fed bevægelse. Den ene af filmens instruktører Rasmus Poulsen AKA Raske Penge spiller fede tracks til.

Både Amalie og Raske Penge er danske repræsentanter for Dancehall-musikken og vil efter visningen diskutere filmens kontroversielle take på dans, kønsroller, magt og begær sammen med filmens anden instruktør Andreas Johnsen.

– Dancehall-opvisning og oplæg om dancehall-kulturen med Amalie Zaar og Raske Penge: 30 min.
Man Ooman spilletid: 57 min.
– Samtale med Andreas Johnsen Rasmussen, Rasmus Poulsen og Amalie Zaar: 20 min.

Introduktion ved Andreas Johnsen Rasmussen og Rasmus Poulsen: 20 min.
Man Ooman spilletid: 57 min.

Sådan bliver du medlem af filmklubben:
- Meld dig ind og betal 40 DKK for dit medlemskab. Betaling sker i Kunsthal Aarhus' café
- Reservér din pladsbillet til de enkelte filmvisninger
- De efterfølgende visninger koster 30 DKK og 20 DKK for studerende. Betaling sker i Kunsthal Aarhus' café

Som medlem får du adgang til unikke filmvisninger på Kunsthal Aarhus med nøje udvalgte film og kyndig introduktion fra filmeksperter, instruktører eller kunstnere. Som medlem af Filmklubben har du billigere adgang til samtlige af årets efterfølgende filmvisninger.

Støttet af