Filmklub: Flashdance

Screening
Fri entré

(Opdateret 11.03.20: Aftenens filklub bliver uden introduktion, til gengæld er der GRATIS adgang - uanset om du er medlem af filmklubben eller ej)

Vil du med på en tidsrejse? Med håb, dans og drømme tager vi tilbage til 80’erne, når Flashdance (1983) af Adrian Lyne, danner ramme for en aften i dansens tegn. Filmen er et popkulturelt klenodie og fyldt med ikoniske scener, der fortsat inspirerer moden, musikken og kunsten.

Den unge Alex drømmer om at blive ballerina, men hun er ”just a steel town girl” som sangen Maniac fortæller os. Passionen for dans kan dog ikke slukkes: Alex arbejder som svejser på en fabrik om dagen og som danser på byens klubber om natten. I kampen for selvstændighed og jagten på kærlighed danser Alex sig hele vejen ind i pophistorien.

Kunsthal Aarhus’ Udstillingskoordinator Nadia Donnerborg er inviteret til at fortælle om sammenhængen mellem Flashdance, Nordkorea og udstillingen Abdominal Routes af Hwayeon Nam, som du danse dig igennem lige nu.

Koreografien fra kultklassikeren Flashdance vækkes til live i et af Nam’s videoværker Throbbing Dance (2017), og selvom filmen efterhånden har nogle år på bagen lever de ikoniske dansetrin i dén grad videre. Caféen sørger for drinks og dansestemning og vi anbefaler, at du ser udstillingen på forhånd.

Nadia Donnerborg koordinerer og udvikler udstillinger og arrangementer i Kunsthal Aarhus. Hun har blandt andet stået bag gruppeudstillingen Post Institutional Stress Disorder og soloudstillingen Water from Ganges River in the Cup Made with Paper from Congo af Kim Beom. Hun er cand.mag. i Engelsk og Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og tidligere kulturskribent ved kunstmedierne I DO ART og kunsten.nu.

Introduktion ved Nadia Donnerborg: 20 min.
Flashdance spilletid: 1 time 35 min.

I Kunsthal Aarhus vil vi lade samtidskunsten tale med filmkunsten. Vores 2020 filmserie er inspireret af vores aktuelle udstillinger og temaer og vi viser alt fra klassikere over populære blockbustere til eksperimenterende dokumentarer og indiefilm. Alle filmvisninger indledes med en veloplagt introduktion fra en kunstner, filmekspert eller filmskaber.

11.03.20 19-21

For at få adgang til arrangementerne skal du blive medlem af Filmklubben. Som medlem får du adgang til unikke filmvisninger på Kunsthal Aarhus med nøje udvalgte film og kyndig introduktion fra filmeksperter, instruktører eller kunstnere. Som medlem af Filmklubben har du billigere adgang til samtlige af årets efterfølgende filmvisninger. Du betaler 40 DKK for første filmvisning og bliver dermed medlem. De efterfølgende visninger koster 30 DKK og 20 DKK for studerende. Vi registrerer din e-mail og sender dig løbende info om årets filmarrangementer.

Støttet af

Flashdance, Adrian Lyne, 1983. Foto: Justwatch.com
Flashdance, Adrian Lyne, 1983. Foto: Justwatch.com
Flashdance, Adrian Lyne, 1983. Foto: Justwatch.com
Flashdance, Adrian Lyne, 1983. Foto: Justwatch.com
Hwayeon Nam, Abdominal Routes, Kunsthal Aarhus. Foto: Mikkel Kaldal
Hwayeon Nam, Abdominal Routes, Kunsthal Aarhus. Foto: Mikkel Kaldal