Filmklub: Faust

Aflyst
Screening
  • 40 kr.

Hvad koster din sjæl? Måske finder du svaret når kunsthallen viser Faust (2011) af Alexander Sokurov. I filmen ønsker den desperate Heinrich Faust blot en enkelt nat med en smuk ung kvinde, men opdager, at det kan være dyrt, når man handler med selveste Satan.

Legenden om Faust er fortolket i litteraturen af blandt andet Johan Wolfgang Goethe og Thomas Mann. Figuren Faust er en visionær og videbegærlig type, der overskrider virkelighedens grænser for at opnå sine ambitioner. Den historiske Johann Georg Faust, som myten er baseret på, var en tysk alkymist, der i jagten efter viden solgte sin sjæl til djævelen og endte med at omkomme i en eksplosion efter et mislykket eksperiment.

Filmklubben tager denne gang afsæt i udstillingen The Void af Michael Würtz Overbeck, der lidt ligesom Faust søger efter meningen i al det forgængelige i en ofte absurd verden. I Overbecks værker findes der mørke, ensomhed og eksistentielle overvejelser. Vi har inviteret Jørn Erslev Andersen, lektor i Æstetik & Kultur og Litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, til at introducere filmen. Han vil dykke ned i nogle af de tematikker, der går igen i Faust og The Void. Du kan med fordel lade dig omfavne af den fortættede stemning i den totalinstallation, kunstneren har skabt specifikt til Kunsthal Aarhus, inden du ser filmen.

Jørn Erslev Andersen er lektor ved Aarhus Universitet og skriver som forfatter blandt andet om kunst, litteraturkritik og æstetikteori.

Introduktion ved Jørn Erslev Andersen: 20 min.
Faust spilletid: 2 timer 20 min.

I Kunsthal Aarhus vil vi lade samtidskunsten tale med filmkunsten. Vores 2020 filmserie er inspireret af vores aktuelle udstillinger og temaer og vi viser alt fra klassikere over populære blockbustere til eksperimenterende dokumentarer og indiefilm. Alle filmvisninger indledes med en veloplagt introduktion fra en kunstner, filmekspert eller filmskaber.

13.05.20 19-21

For at få adgang til arrangementerne skal du blive medlem af Filmklubben. Som medlem får du adgang til unikke filmvisninger på Kunsthal Aarhus med nøje udvalgte film og kyndig introduktion fra filmeksperter, instruktører eller kunstnere. Som medlem af Filmklubben har du billigere adgang til samtlige af årets efterfølgende filmvisninger. Du betaler 40 DKK for første filmvisning og bliver dermed medlem. De efterfølgende visninger koster 30 DKK og 20 DKK for studerende. Vi registrerer din e-mail og sender dig løbende info om årets filmarrangementer.

Faust, Alexander Sokurov, 2011. Foto: Leisure Time Features
Faust, Alexander Sokurov, 2011. Foto: Leisure Time Features
Faust, Alexander Sokurov, 2011. Foto: Leisure Time Features
Faust, Alexander Sokurov, 2011. Foto: Leisure Time Features

Støttet af