Filmklub: Exhibition

Screening
  • 40 kr.

I Filmklubben serverer vi kunst med kunst på med visningen af Exhibition (2013) af Joanna Hogg.

Filmen følger det gifte kunstnerpar D og H, der har boet størstedelen af deres liv i en arkitektonisk perle i London. En dag foreslår H, at de sælger deres hus for at puste nyt liv i deres kunstnerkarrierer. Performancekunstneren D er psykologisk og fysisk tiltrukket af den modernistiske bygnings kølige arkitektur. Relationen mellem D, H og huset, mellem parforhold og performance, begynder at udvikle sig i en mere og mere klaustrofobisk og gådefuld retning. The Guardians anmelder Peter Bradshaw gav filmen fuld plade og kaldte den et ”masterful cinematic enigma”.

Joanna Hogg (f. 1960) er en af tidens mest lovpriste instruktørstemmer i britisk film med hendes dvælende og psykologisk komplekse blik på den kulturelle middelklasse. Et af Hoggs kendetegn er blandingen af professionelle og uprøvede skuespillere. I Exhibition spilles D af punkikonet Viv Albertine fra gruppen The Slits og H af konceptkunstneren Liam Gillick, mens Hoggs hofskuespiller, stjernen Tom Hiddleston, dukker op i en mindre rolle.

Til at introducere filmen har vi inviteret Nanna Frank Rasmussen, der er anmelder for Politiken og forperson for Danske Filmkritikere.
Introduktion ved Nanna Frank Rasmussen: 20 min.
Exhibition spilletid: 1 time 44 min.

I Kunsthal Aarhus vil vi lade samtidskunsten tale med filmkunsten. Vores 2020 filmserie er inspireret af vores aktuelle udstillinger og temaer og vi viser alt fra klassikere over populære blockbustere til eksperimenterende dokumentarer og indiefilm. Alle filmvisninger indledes med en veloplagt introduktion fra en kunstner, filmekspert eller filmskaber.

Sådan bliver du medlem af filmklubben:
- Meld dig ind og betal 40 DKK for dit medlemskab. Betaling sker i Kunsthal Aarhus' café
- Reservér din pladsbillet til de enkelte filmvisninger
- De efterfølgende visninger koster 30 DKK og 20 DKK for studerende. Betaling sker i Kunsthal Aarhus' café

Som medlem får du adgang til unikke filmvisninger på Kunsthal Aarhus med nøje udvalgte film og kyndig introduktion fra filmeksperter, instruktører eller kunstnere. Som medlem af Filmklubben har du billigere adgang til samtlige af årets efterfølgende filmvisninger.

Støttet af

Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: Kinolorber.com
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: Kinolorber.com
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: Kinolorber.com
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: Kinolorber.com
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: bbc.co.uk
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: bbc.co.uk