Filmklub: Exhibition

Aflyst
Screening
  • 40 kr.

Et kunstnerpar i opløsning i et hyperæstetisk hjem og deres følelser er omdrejningspunkt for filmen Exhibition (2013) af Joanna Hogg. D og H, to kunstnere der har boet størstedelen af deres liv i en arkitektonisk perle i London, beslutter sig for at sælge deres hus for at puste nyt liv i deres kunstkarrierer. For D, der er særligt tæt knyttet til huset, får beslutningen sære konsekvenser.

Forholdet mellem D og huset udvikler sig på mere og mere mystisk vis. D er tiltrukket af bygningens kølige arkitektur. Det udvikler sig til et fysisk forhold til det hjem, der snart bliver baggrundscenen, hvorfra hun performer hverdagen.

Til at introducere filmen, har vi inviteret Nanna Frank Rasmussen, der er filmkritiker og anmelder hos Politiken. Hun vil fremhæve nogle af tematikkerne fra Exhibition og sætte dem i kontekst til udstillingen KP20 (Kunstnernes Påskeudstilling) og SPRING20, som viser samtidskunst i et bredt perspektiv. I den traditionsrige udstilling kan du opleve alt fra maleri og skulptur til installationskunst og videoværker. Vi anbefaler, at du ser udstillingen på forhånd.

Nanna Frank Rasmussen er uddannet i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og arbejder som freelanceskribent, anmelder og filmredaktør hos Politiken.

Introduktion ved Nanna Frank Rasmussen: 20 min.
Exhibition spilletid: 1 time 44 min.

I Kunsthal Aarhus vil vi lade samtidskunsten tale med filmkunsten. Vores 2020 filmserie er inspireret af vores aktuelle udstillinger og temaer og vi viser alt fra klassikere over populære blockbustere til eksperimenterende dokumentarer og indiefilm. Alle filmvisninger indledes med en veloplagt introduktion fra en kunstner, filmekspert eller filmskaber.

01.04.20 19-21

For at få adgang til arrangementerne skal du blive medlem af Filmklubben. Som medlem får du adgang til unikke filmvisninger på Kunsthal Aarhus med nøje udvalgte film og kyndig introduktion fra filmeksperter, instruktører eller kunstnere. Som medlem af Filmklubben har du billigere adgang til samtlige af årets efterfølgende filmvisninger. Du betaler 40 DKK for første filmvisning og bliver dermed medlem. De efterfølgende visninger koster 30 DKK og 20 DKK for studerende. Vi registrerer din e-mail og sender dig løbende info om årets filmarrangementer.

Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: Kinolorber.com
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: Kinolorber.com
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: Kinolorber.com
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: Kinolorber.com
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: bbc.co.uk
Exhibition, Joanna Hogg, 2013. Foto: bbc.co.uk

Støttet af