Det spektakulære samfund af Guy Debord

Seminar
Bogreception
Fri entré
Sprog: Dansk

Forlaget Antipyrine inviterer i samarbejde med Kunsthal Aarhus til bogreception og seminar for Det spektakulære samfund af Guy Debord, som er oversat og udgivet af Forlaget Aleatorik og Forlaget Antipyrine.

Guy Debords Det spektakulære samfund fra 1967 blev første gang oversat til dansk i 1972. Bogen, der ofte beskrives som den sidste historiefilosofisk informerede marxistiske analyse af livet under kapitalen, er siden udgivelsen blevet udsat for en halvtreds år lang rekuperation. Alt fra fashionable og afpolitiserede medieanalyser til kunsthistorikere og kunstpraksisser, der legitimerer deres radikalitet i kapitalens tjeneste.

Udgangspunktet for dette seminar er at spørge til alternative historier fra bogen blev udgivet til i dag. Vi spørger til, hvordan vi i vores samtid kan alliere os med Debord og situationisterne i produktive rekuperationer, der med situationisternes egen idé om détournement, indsætter det historiske i nye kritiske konstellationer og sammenhænge.

Mikkel Bolt, Dominique Routhier og Lea Laura Michelsen vil forsøge at fremlægge måder, hvorpå Debord og situationismen kan nytænkes og benyttes i konstellationer relevant for både deres og vores samtid.

Mikkel Bolt er professor i politisk æstetik ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.
Dominique Routhier er Ph.D-studerende på Kulturstudier ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet.
Lea Laura Michelsen er Ph.D-studerende på Æstetik og Kultur ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet.