Bogreception: Antifeminisme — Kvindehad i lighedens tidsalder ved Mikkel Thorup

Bogreception
Fri entré
Sprog: Dansk
Mikkel Thorup, Antifeminisme — Kvindehad i lighedens tidsalder, 2020. Antipyrine.
Mikkel Thorup, Antifeminisme — Kvindehad i lighedens tidsalder, 2020. Antipyrine.

Forlaget Antipyrine inviterer sammen med Kunsthal Aarhus til bogreception og oplæg for Antifeminisme — Kvindehad i lighedens tidsalder af professor i idéhistorie Mikkel Thorup, som udgives på Forlaget Antipyrine d. 15. oktober 2020.

Thorup udforsker i sin seneste udgivelse den opposition, der hersker til feminismens kønsligestilling og afslører herigennem antifeminismens underliggende kvindehad. Kapitlerne spænder lige fra antifeminismens aktuelle idéhistorie til en undersøgelse af, hvordan skikkelser som Jordan Peterson bidrager til bevægelsen.

Uddrag fra bogen:

“Bag antifeminismen ligger kvindehadets frygt for den selvstændige kvinde, frygten for en kvinde, der kan lykkes uden manden, der kan klare sig uden manden, kvinden som sin egen aktør. Antifeminisme er en højlydt version af kvindehad, hvis markante aggressivitet skyldes, feminismens succes med at få kvinder til at tale på egne vegne og gå egne veje i livet.”

Mikkel Thorup er ansat ved Aarhus Universitet og beskæftiger sig med politisk idéhistorie indenfor nyere tid. Thorup er særligt optaget af sociologi, jura, historie og politologi.

Antifeminisme - Kvindehad i lighedens tidsalder koster 200 kr., men kan lige nu forudbestilles ved Forlaget Antipyrine og købes i Kunsthal Aarhus til kun 100 kr. (tilbuddet gælder også på aftenen).

Café Kunsthal holder åbent indtil kl. 21, så der vil være mulighed for at nyde en tapasplatte, et glas vin eller andet læskende både inden og under oplægget.

Fri entré.

Psst,

Hvis oplægget efterlader dig med en lyst til videre diskussion, så fortvivl ikke: Kunsthal Aarhus’ nye læsekreds inviterer dig i fællesskab med andre videnslystne til at undersøge bogens kapitler nærmere i uformelle rammer.

Læsekredsen mødes søndag d. 25. oktober kl. 11.30 i Café Kunsthal (varighed ca. en time). Der er kun 10 pladser, så skynd dig at reservere din ved at sende en mail med navn til cafe@kunsthal.dk.

Tilmelding til læsekredsen vil også betyde informationer om resten af årets litterære tilbud såvel som særlige priser på nogle af de respektive titler.