Månedens bog + filmvisning / Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2]

Bogreception
Fri entré
Sprog: Dansk

Forlaget Antipyrine inviterer sammen med Kunsthal Aarhus til Månedens bog. I denne måned stiller vi skarpt på Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2].

Book billet

Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2] er udgivet af Forlaget Antipyrine og er en oversættelse fra Essential Deren af redaktør Mathias Ruthner.

Mathias Ruthner gæster i denne forbindelse Kunsthallen, hvor han vil introducere til Maya Derens kunstneriske virke. Frem for at beskæftige os med Deren på skrift, vil vi efterfølgende udforske hendes arbejde nærmere igennem et udvalg af hendes film.

Oplægget er en enestående mulighed for at få et mere indgående kendskab til Derens særlige filmtænkning, der både angriber sin egen størknede samtid og skaber en række grundtanker i avantgarde filmens senere historie og tænkning.

Uddrag fra bagsiden:

"Hvis filmen skal tage sin plads ved siden af de andre fuldbyrdede kunstarter, må den ophøre med blot at afbilde virkeligheder, som er uafhængige af filmens instrument. Filmkunsten må i stedet udvikle et billedsprog og en filmteknisk syntaks, der forbinder disse Den må udpege, hvilke discipliner mediet indeholder, udforske det nye tilgængelige terræn og de nye dimensioner for derigennem at berige vores kultur kunstnerisk, på samme måde som videnskaben har gjort på sit domæne".

Maya Deren: Filmen som kunstform [øjets bibliotek #2] kan på aftenen erhverves til 100 kr. Normalpris er 160 kr., hvor den kan erhverves i Antipyrines boghandel i Kunsthallen.

Café Kunsthal holder ekstraordinært åbent, så der vil være mulighed for at nyde et varieté af tapas snacks med et glas vin, specialøl eller andet læskende både inden og under oplægget.