Artist Talk med Morten Søndergaard

Talk
Fri entré
Sprog: Dansk

Kunsthal Aarhus og Århus Kunstakademi inviterer til artist talk med billedkunstner Morten Søndergaard. Omdrejningspunktet for denne artist talk er Søndergaards alsidige kunstneriske virke, som udforsker og udfordrer, hvad ord og poesi er og kan.

Søndergaard arbejder i krydsfeltet mellem litteratur og billedkunst, mellem tegnene og tingene, og bevæger sig inden for mange forskellige kunstneriske genrer og medier. Han har blandt andet skabt værket Ordapoteket, som tilbyder beskueren substantiver og adjektiver frem for piller og kapsler. Mødet mellem grammatik og medicin bliver udfoldet og skaleret op i kunstnerens aktuelle udstilling Sproghospitalet. Her behandler Søndergaard forholdet mellem kunst, poesi og sygdom. Udstillingen kan opleves på Sorø Kunstmuseum indtil 19.01.2020.

Kunstneren har også skabt flere udsmykningsværker. I forbindelse med en områdefornyelse af Gl. Valby var ét af borgernes ønsker mere lys i området ved Valby Gadekær. Hertil skabte Morten Søndergaard lysværket Drømmegavlen. Værket er skabt i samarbejde med boligblokkens beboere og tager udgangspunkt i deres drømme og ønsker for fremtiden. Drømmegavlen forener kunst, arkitektur, lyrik og beboernes drømme, som er lige så forskellige og mangfoldige som blokkens beboere; alt fra ”Jeg drømmer om sommerfugle” til ”Jeg drømmer om gensidig respekt blandt os” kan læses med lys i mørket ved Valby Gadekær.

Morten Søndergaard (f. 1964) er cand. phil. i litteraturvidenskab og uddannet fra den danske forfatterskole i 1991. Han debuterede som forfatter i 1992 med digtsamlingen Sahara i mine hænder.